»Ošklivka Katka« Janečková: Co práskla na Václava Vydru? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Ošklivka Katka« Janečková: Co práskla na Václava Vydru?

Kateřina Janečková aneb Ošklivka Katka.
Kateřina Janečková aneb Ošklivka Katka. (Foto Aha! – Roman Souček, TV Nova, ara)

Než svět propadl kriminálkám, seriálům z lékařského prostředí či fantasy sériím, lidé si zamilovali příběh ošklivého káčátka, které se nakonec změní v půvabnou dívku. Po úspěchu kolumbijské telenovely Ošklivka Betty se FTV Prima inspirovala a na podobném scénáři postavila i Ošklivku Katku. Jak na roli po třinácti letech vzpomíná hlavní představitelka?

Byla chytrá, měla předurčenou úspěšnou kariéru, ale jen vzdělání nestačilo. Kvůli svému vzhledu byla přehlížená šedá myš, která splnila, co měla, ale respektu moc nezískala. Takto svět před třinácti lety poznal Kateřinu Bertoldovou v podání Kateřiny Janečkové (38). Ta si v maskérně užila spoustu času, než z ní vyšla jako zmatená dívka s rovnátky a velkými brýlemi.

„Byla to pro mě první velká zkušenost. Vzpomínám na to ráda, i když to byl velký zápřah. Točila jsem v podstatě 20 dní do měsíce od rána do večera a musela jsem se učit velké množství textů. Bylo to náročné. Večer jsem přišla domů a učila jsem se ještě třeba 20 stran textu na další den,“ vzpomíná Janečková na první příležitost zahrát si takto nešťastně komickou postavu.  „Postava Katky mi byla dost blízká – díky tomu, že to bylo v nadsázce a komediální rovině, hodně mě to bavilo. Do té doby jsem hrála vážné role a netušila jsem, že mám v sobě komediální potenciál. Měla jsem ji opravdu ráda," uvedla herečka pro web ŽivotvČesku.

7 pádů HD: Boušková o vztahu s Vydrou: Žádost o ruku na smrtelném loži!

Video se připravuje ...

„Když se seriál rozjížděl, měla jsem skoro všechny obrazy - postava Katky tam byla v 90 % všech dílů, než se rozrostly příběhy dalších postav. Byla to »makačka«, seriály se točí rychle. Vždycky jsem se hodně těšila na scény s Janou Bouškovou a Václavem Vydrou. Vašek je starý humorista a můžu na něj prásknout, že se texty dost doučoval na místě a lepil si taháky,“ prozradila Janečková, která se nedávno stala maminkou dcery Amélie, kterou má se svým francouzsko-českým partnerem.

Jana Boušková: Vydra si ke mně přivoněl a strnul... nevěra!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.