Poldu střídá Einstein! Kotek jako geniální fyzik | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Poldu střídá Einstein! Kotek jako geniální fyzik

seriál Einstein
seriál Einstein (TV Prima)

Zůstane to v rodině! Místo Poldy a Vladimíra Polívky (31) teď budou sobotní večery na Primě patřit jeho nevlastní sestře Anně Polívkové (42). Ta totiž hraje hlavní ženskou roli vyšetřovatelky v novém seriálu Einstein. Titulní postavu prapravnuka geniálního fyzika ztvárnil Vojta Kotek (33). Na koho dalšího se mohou diváci těšit?

Vojta Kotek (33) – profesor Filip Koenig

Prapravnuk Alberta Einsteina má sice IQ 210, ale také trpí dědičnou Huntigtonovou nemocí. Toto nevyléčitelné neurodegenerativní onemocnění mozku se projevuje nekoordinovanými trhavými pohyby těla a snížením mentálních schopností. Proto je profesor Filip Koenig nucený žít svůj život naplno, než se z něj stane chodící troska nebo než dokonce umře. Pokusí se ukrást léky a kvůli tomu skončí v rukou policie. Aby nešel bručet, přijme nabízenou spolupráci od šéfa kriminálky v podání Pavla Zedníčka a stane se parťákem Anny Polívkové. „Točit s Čmaňou je skvělé, znám ho od svých dvanácti let, kdy jsme spolu hráli v Richardovi III. Aničku znám taky od dětství, protože můj táta hodně spolupracoval s jejím tátou Bolkem,“ pochvaluje si Kotek.

Anna Polívková (42) – vyšetřovatelka Lenka Vrabcová

Vyšetřovatelka na oddělení vražd, která Filipa zatkne o obědové pauze. Chtěla by vedle sebe mít muže, který by byl milý, zábavný, hezký, měl by rád jejího syna Kryštofa a ona by si mohla konečně oddechnout. Jenže to se s Filipem za zády zdá jako nereálný sen. Se zaťatými zuby se pustí s Filipem do spolupráce, která je navzdory prvotní skepsi opravdu úspěšná. „Lenka je v práci hodně drsná, zato v soukromí je pravý opak. Musím říct, že jsem nesmírně nadšená z Vojty, ještě nikdy jsme se na natáčení nepotkali,“ říká Anička.

Pavel Zedníček (71) – šéf kriminálky Ivan Urban

Policajt ze staré školy a šéf kriminálky, přísný, ale přitom lidský. Zásadový, rozumný, lpí na dobré pověsti svého oddělení. Dokáže si spočítat, že mladý poradce Koenig je vzdor svým excesům pro kriminálku přínosem, a tak je schopný nad Filipovými podivnými metodami občas přimhouřit oči. „„Mám radost, že můžu být mezi Vojtou a Aničkou a jako jejich šéf a major je úkolovat. Ivan je většinou hodný chlapík, ale když je potřeba, umí přitvrdit,“ říká o roli Zedníček.

Eva Josefíková (31) – forenzní analytička

Soňa Tak trochu naivka, ale rozhodně ne hloupá. Ženská posila v ryze mužské profesi. Je pečlivá, milá a sexy. Kamarádí se s Lenkou. Filip se jí líbí, ale je jí jasné, že on nedostatkem ženské pozornosti rozhodně netrpí. Herečka byla ráda, že zvládla svou postavu natočit, protože už v květnu očekává přírůstek do rodiny. Ještě, že její podivný pracovní skafandr skryl těhotenské bříško. „Chodím v tom overalu a nad mrtvolami říkám chytré věty,“ posala svou postavu.

Vojta Kotek je Einstein: Nový seriál na Primě!

Video se připravuje ...

Marek Němec (40) – policista Jakub

Lenčin objekt zájmu. Krásný, sebevědomý policista, který se vrátil z roční stáže v Interpolu a pro kterého má Lenka slabost. Nicméně Jakub nemá slabost pro Lenku, i když to tak nejprve nevypadá.

Veronika Freimanová (65) – matka Kamila Koenigová

Matka mladého génia je psycholožka, druhého manžela následovala do zahraniční. Miluje svého syna a trpí jeho podivné rozmary, ale není to od ní opičí láska. „„Kamila je velice rázná, má o všem přehled a se svým dítětem to myslí vždy dobře. Jako ostatně přece všechny maminky. Syn to tak ale nikdy nevidí a to je jejich jablkem sváru,“ říká herečka.

Jan Vondráček (54) – děkan Medek

Rektor univerzity a úředník s velkými ambicemi. Vedení univerzity rozhodně není poslední příčkou v jeho kariérním žebříčku. Rektor si je velice dobře vědom, jak je geniální profesor Filip Koenig pro univerzitu důležitý. Hlavně kvůli grantům a všem ostatním ekonomickým výhodám, které z toho pro univerzitu, tedy vlastně pro její vedení, plynou.

Šárka Vaculíková (34) – počítačová expertka Julie

Dcera policisty a expertka na počítače. Její táta (Petr Štěpán) sice pracuje na protidrogovém oddělení, ale přitom sám drogy bere. Tak ho dcera vezme po hlavě lahví. „Používá se na to speciální fllaška z cukrářského skla,“ prozradila fígl Šárka. Měla mít podle scénáře tetování, ale nakonec z toho byl piercing v jazyku. „Pomohlo mi speciální lepidlo, které docela dobře drželo. Prozradit ale můžu, že když přišlo na líbací scény s kolegou Danem Krejčíkem, tak mi asi dvakrát odpadl,“ postěžovala si herečka.

Lukáš Duy Ant Tran (27) – kamarád Lee

Filipův kolega a nejlepší přítel, který žije v Číně, studoval v Praze a umí výborně česky. S Filipem komunikuje přes Skype a pomáhá mu rozplétat nebezpečnou síť, která se kolem Filipa stahuje kvůli čínské nadnárodní společnosti Han Industry. Tato společnost se snaží zmocnit Filipových důležitých fyzikálních výpočtů a zneužít je ve svůj vlastní prospěch. Lukáš na sebe poprvé upozornil ve filmu Na střeše, kde si zahrál po boku Aloise Švehlíka ( 81).

Einstein: Šárka Vaculíková jako expertka na počítače a rozbíjení lahví

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.