Palác vzdá hold Dianě: Po 25 letech vystaví její svatební šaty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Palác vzdá hold Dianě: Po 25 letech vystaví její svatební šaty

29. července 1981, datum Dianiny svatby...
29. července 1981, datum Dianiny svatby... (Foto Profimedia.cz, Reuters, PA)

Veřejnost se poprvé po čtvrt století bude moci opět pokochat pohledem na ikonické svatební šaty princezny Diany (†36). Ty budou k vidění v rámci speciální výstavy od 3. června v Kensingtonském paláci.

Šaty, které mají na svědomí módné návrháři David a Elizabeth Emanuelovi, a které na sobě měla Diana během svatby s princem Charlesem (72), mají připomenout nedožitých 60 let princezny z Walesu. Vystaveny budou spolu se 7,6 metru dlouhou vlečkou – delší v královské rodině nenajdete! A ještě jedna pikantnost pojící se s tímto slavnostním oděvem: Ten je momentálně ve vlastnictví znesvářených bratrů Harryho (36) a Williama (38). K vystavení museli dát synové princezny společný souhlas…

Měla je za hubičku

V přepočtu na současnou měnu zaplatila tehdy Diana za šaty 123 tisíc korun, což byl už tehdy zlomek jejich hodnoty. Ta byla odhadována až na milion korun! Dnešní cena je pak – s ohledem na vše, co Dianu v manželství s následníkem trůnu Charlesem (a po rozvodu s ním) potkalo –, ještě řádově vyšší, ba spíš nevyčíslitelná.

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video se připravuje ...

Do práce s úsměvem

Královnu Alžbětu (95) jen tak něco nepoloží! Necelé tři týdny po úmrtí svého manžela Philipa (†99) už zase pracuje na plné obrátky, a ještě s úsměvem! Takhle absolvovala videohovor s velvyslankyněmi Lotyšska a Pobřeží slonoviny.

Svatba Diany a prince Charlese

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.