Seriál Boží mlýny! Tohle má společného s legendárním Columbem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Seriál Boží mlýny! Nečekaná spojitost s legendárním Columbem

Fotka z placu, vpravo režisér Jan Hřebejk.
Fotka z placu, vpravo režisér Jan Hřebejk. (Foto Česká televize)

Natáčení detektivního seriálu Boží mlýny nebylo ani trochu jednoduché. Jeho režisér musel se štábem hodně improvizovat kvůli pandemii covidu. Co ještě prozradil? Třeba skutečnost, že jednotlivé epizody začínají zločinem, kdy divák spatří rovnou i jeho pachatele. Takže stejně jako u legendárního inspektora Columba!

„Je to postavené tak, že na začátku vždy vidíme zločin, víme, kdo ho spáchal, a následně vidíme soud, který z různých důvodů, jako je nedostatek důkazů, manipulace… neodsoudí zjevného viníka," říká Jan Hřebejk na webu Extra.cz.

Předchůdcem Božích mlýnů byly populární  Zločiny Velké Prahy:

Video se připravuje ...

„Normálně by nikoho nenapadlo, že nás nepustí třeba do nemocnice. Museli jsme hodně improvizovat. U Božích mlýnů jsme zvolili po dohodě se scenáristou Jankem Kroupou a architektem Martinem Rálkem vyšší stylizaci. Až uvidí policisté, že jsme jejich sídlo točili v CERGE institutu, což je městský palác v ulici Politických vězňů z 19. st., budou se smát. Je to mnohem hezčí prostor, který vypadá, a to říkám velmi zodpovědně, luxusněji než Kongres USA, takže každý pochopí, že je to ironie, protože česká policie, ať už k ní chováme jakýkoliv vztah, zdaleka nepracuje v tak znamenitých podmínkách. Dovolili jsme si kdeco," prozradil režisér seriálu.

Seriál Slunečná: Filip Blažek zažil pád ze střechy!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.