Předpověď počasí neohřeje: Jaro se vrátí až ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Předpověď počasí neohřeje: Jaro se vrátí až ...

Listopadové počasí v Praze.
Listopadové počasí v Praze. (Blesk:Daniel Černovský)

Duben, ještě tam budem! Právě v takovém duchu se ponese počasí do poloviny měsíce. Jarní teploty nad 20 stupňů, které nás provázely tento týden, opět klesnou pod bod mrazu.

Už během včerejška do Česka proudil studený a vlhký vzduch od severu, teploty se tak zastavily pod 9 °C. „Na většině území se vyskytly srážky, které byly od středních poloh sněhové a přechodně i vydatné. Nicméně s výjimkou hor rychle odtávaly,“ řekla Nedělnímu Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Podle ní ubyde oblačnosti jen dnes a hned zítra k nám postoupí studená fronta s deštěm, od středních poloh se sněhem. „Výraznější oteplení neočekáváme do poloviny dubna,“ dodala Honsová.

Jak bude?

Dnes: polojasno až jasno, na východě přechodně až oblačno. Den 7 až 11 °C. Zítra: polojasno, odpoledne od západu oblačno až zataženo a občas déšť nebo přeháňky, postupně od vyšších poloh sněhové. Noc –2 až 2 °C, den 11 až 15 °C. Úterý: proměnlivá oblačnost, na většině území sněhové přeháňky, v nížinách déšť nebo déšť se sněhem. Noc –3 až 1 °C, den 3 až 7 °C.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.