Útok na Svěráka! Jedna velká PŘETVÁŘKA a faleš? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Útok na Svěráka! Jedna velká PŘETVÁŘKA a faleš?

Zdeněk a Jan Svěrákovi
Zdeněk a Jan Svěrákovi (CNC_Martin hykl)

Dříve byli jako rodina, dnes si nemohou přijít na jméno. Filip Smoljak se už dlouhé roky domáhá soudně autorských práv a z nich pramenících odměn za svého zesnulého otce. A Zdeňka Svěráka (84) přitom vůbec nevnímá jako osobnost, ke které je dobré vzhlížet. Naopak ho označil za někoho, kdo vždycky upřednostní peníze před dobrými vztahy.

Smoljak a Svěrák; naprostý český autorský fenomén, který dal vzniknout legendárnímu Járovi Cimrmanovi a později i žižkovskému divadlu. Ačkoliv dokázali společně tvořit, jejich osobní vztahy už tak vyladěné nebyly, jak tvrdí jeden ze Smoljakových synů. Ten nelichotivý charakter Svěráka vnímal prý už před desítkami let. „Jak si byli ti dva blízcí v tvorbě a smyslu pro humor, tak byli od sebe na míle vzdálení v občanských postojích a etice. Pro řadu lidí je Svěrák symbolem skrblictví a megalomanství, což se bohužel projevilo i v jeho filmové tvorbě po odluce se Smoljakem. V osobní rovině se rozešli začátkem devadesátých let kvůli společné chalupě v Růžkových Lhoticích. Smoljak chtěl Svěrákovi prodat svou polovinu za férovou cenu posvěcenou znalcem. Svěrák však chtěl kupovat značně pod cenou a udělal doslova vše, aby tu polovinu levně získal. Navíc o této události zalhal v dokumentu Tatínek, který režíroval jeho syn. Ano, ti dva byli velcí přátelé, dokud spolu nemuseli vyjednávat o majetku,“ sdělil v rozhovoru pro CNN Pirma News.

Syn legendy Smoljaka promluvil v Senátu o fake news a jejich šiřitelích:

Video se připravuje ...

Necitlivý prospěchář?

Filip Smoljak se svěřil i s tím, jaký je jeho osobní postoj k tatínkovu nejbližšímu spolupracovníku. „Svěráka vnímáte úplně jinak jako dítě a úplně jinak jako dospělý. Je to tím, že děti miluje. V tom mu celkem rozumím. Děti jsou tak trochu z jiného těsta, z těsta, ze kterého bychom chtěli mít celý svět. A v takovém světě se cítí šťastný. Děti mu to věří, a proto jsou v jeho přítomnosti šťastné a laskavé. Bohužel ten druh empatie, kterým se Svěrák vciťuje do dětí, mu chybí ve vztahu k dospělým. Dospělý je pro něj něco jako věc. Buď je potřebná, nebo se mu zajídá. Pak se láska k dítěti může proměnit v nenávist k témuž dítěti, když si dovolí vyrůst. A to se stalo i mně,“ dodal Smoljakův syn, který svoji soudní při nehodlá vzdát, třebaže se od něj jeho ostatní sourozenci distancovali.

Zdeněk Svěrák přišel podpořit Smoljakova syna ve volbách



Přečtěte si
irena.toledo
11. 3. 2021 • 00:41

Svěráka opravdu nemusím. Jeho filmy jsou jen podbízivé, aby měl úspěch, peníze, a aby nenarazil s oběma režimy.

rydlo
10. 3. 2021 • 11:21

Svěrákovy komedie jsou vlídným pohlazením? Hlavně že si v každém svém filmu nezapomene přidělit roli s postelovými scénami, kde leze po mladých děvčatech. Ani se pak nemůže divit, že se o něm v tisku píše, že má pedofilní sklony.

vilda69
10. 3. 2021 • 09:15

vilda69
10. 3. 2021 • 09:14

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.