Předpověď počasí: Deštníky připravit, držte si klobouky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Předpověď počasí: Deštníky připravit, držte si klobouky

Bude foukat i v nížinách.
Bude foukat i v nížinách. (Foto Aha! – D. Malík)

Krutá zima už je definitivně za námi a nastalo předjaří. Slunečný víkend nás vylákal do přírody, po ránu však teploty ještě padaly pod bod mrazu. Teď budou potřeba deštníky, celý týden nám proprší.

Uplynulý víkend jsme si sice užívali venku sluníčka, to se ale dnes už opět změní. „Kvůli studené frontě od severu bude přibývat oblačnosti a ve čtvrtek očekáváme přechod výrazného frontálního systému od severozápadu,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že pořádně zafouká. Vítr bude i v nížinách dosahovat rychlosti kolem 75 km/h. Kruté zimy se bát už nemusíme. Teploty vyšplhají až na 13 stupňů. „Od pátku přestane mrznout i v noci,“ dodala Honsová.

Jak bude?

Dnes: oblačno až zataženo, ojediněle sněhové přeháňky. Den 2 až 6 °C. Zítra: oblačno až zataženo, zpočátku dne místy až polojasno. Noc –3 až –7 °C, den 1 až 5 °C. Středa: oblačno až zataženo, občas dešťové přeháňky, na horách sněhové. Noc –2 až –6 °C, den 4 až 8 °C. Čtvrtek: oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Noc 2 až –2 °C, den 9 až 13 °C. Pátek: oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Noc 5 až 1 °C, den 7 až 11 °C.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.