Jen pro silné žaludky! Zaměstanec mekáče promluvil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Jen pro silné žaludky! Zaměstanec mekáče promluvil

McDonald's má zvláštní způsob přípravy cibule...
McDonald's má zvláštní způsob přípravy cibule... (profimedia)

Co oči nevidí, srdce nebolí. A tohle snad opravdu nebylo nutné vidět! Zaměstnanec populárního fastfoodového řetězce na svém tiktokovém účtu zveřejnil video, v němž odhalil, jak se připravuje cibule pro hamburgery – nic pro slabé povahy!

Že ingredience nepadají na křupavou housku čerstvé a šťavnaté, jak ukazují reklamy, si může domyslet kdekdo. Zaměstnanci do hamburgerů například využívají sušenou cibuli. Proces dehydratace je dnes v potravinářském průmyslu běžný, a není tak žádným překvapením.

Co už je více šokující, je postup, jakým se takové potraviny zpracovávají, než je lidé spatří ve finální podobě. Jak uvádí web tn.nova.cz, nejprve se vysušená zelenina přesype do nádoby, smíchá s ledem a vše se ještě zalije vodou. Po tomto procesu se teprve může dát do housek.

Tato metoda přípravy návštěvníky McDonald’s znechutila. Lidé tento styl zpracování potravin odsuzují a ve fastfoodovém řetězci se již odmítají stravovat. Sušená cibule se přitom vyskytuje ve všech světových pobočkách, včetně té české. „Do burgerů v českém McDonald’s používáme cibuli čerstvou i dehydrovanou, která se vyznačuje méně výraznou chutí a také menším kontrastem při skousnutí,“ uvedla ředitelka PR & komunikace McDonald’s ČR a SR Jitka Pajurková pro tn.nova.cz.

Čas od času zaměstnanci McDonald’s zveřejní videa, v nichž lidem odhalí některá »tajemství šéfkuchaře«. Někdy je snad lepší si některá tajemství nechat pro sebe…

Reklama na McDonald’s, Heliol, Doritos: TRAPAS?!



Přečtěte si
Yarda
1. 3. 2021 • 11:32

No to je hrůůůůza. A představte si, že manželka mi doma vaří zeleninovou polévky taky z mražené zeleniny koupené v hyperqelbu místo aby ji vypěstovala na zahrádce. Já se s ní snad rozvedu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.