Angličanka si »pošmákla« na své placentě: Vlastní orgán snědla v burritu!
Pojídání placenty je poněkud bizarní trend mezi některými čerstvými matkami. Ketrina Hillová (27) na vlastní placentě vyzkoušela své kuchařské umění a připravila si z ní chili burrito!
Nakrájený orgán smíchala s mletým hovězím, přimíchala chili a vše zabalila do kukuřičné placky. Ketrina tvrdí, že jí neobvyklý rituál pomohl k rychlejšímu zotavení po porodu, a dokonce ke zvýšené produkci mléka. Placenta údajně obsahuje řadu živin, jako je železo, bílkoviny či vitamin B6, pojídají ji některá zvířata. Mnohé matky věří, že jim snědení vlastní placenty dodá sílu a pomůže jim překonat hormonální nerovnováhu. Lze ji například rozmixovat a sníst v polévce či smoothie. Řada lékařů však upozorňuje, že prospěšnost placenty není podložená důkazy.