Zázračné dítě: Sotva se narodila, už je jí 27 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zázračné dítě: Sotva se narodila, už je jí 27 let!

Tina a Ben se svými malými zázraky.
Tina a Ben se svými malými zázraky. (Foto: Instagram)

V americkém státě Tennessee se narodila tříkilová holčička jménem Molly, o níž se mluví jako o zázračném dítěti. Vzešla totiž z embrya zmraženého v říjnu 1992, takže jí je už 27 let!

Dítě, které koncem října do své rodiny přivítali manželé Tina (29) a Benjamin (36) Gibsonovi, se hned po narození stalo držitelem světového rekordu. Žádné jiné miminko prý dosud mezi darováním vajíčka a porodem nedělilo tolik let. Světové prvenství Molly Everette Gibsonová, jak zní celé její jméno, vyfoukla své starší sestřičce Emmě Wren, jež se narodila před třemi lety.

I její embryo bylo v laboratořích uchováváno celé čtvrt století. Vcelku vtipné je, že když lékaři dávali obě geneticky příbuzná embrya »k ledu«, jejich adoptivní mámě Tině, jež se narodila v dubnu 1991, byl pouhý rok. To tedy znamená, že nyní porodila dítě, které je jen o 18 měsíců mladší než ona sama!

„Někdy se nám z toho všeho točí hlava, ale Molly je náš malý zázrak,“ říká Tina, která se s manželem snažila o dítě pět let. Jelikož má ale Ben cystickou fibrózu, která může způsobit neplodnost, tak se jim to nepodařilo. Původně zvažovali klasickou adopci, nakonec se ale rozhodli pro dítě z Národního dárcovského centra pro embrya v Knoxville, kde dostali k náhledu návrhy asi tří set možných anonymních dárců.

„Nebyli jsme vybíraví, prostě jsme jen chtěli miminko,“ shodli se manželé v rozhovoru pro New York Post. „Jsem ráda, že jsem mohla být součástí celého toho krásného procesu a sledovat, jak z embrya zmrazeného před 27 lety vznikne nový život,“ dodala vedoucí laboratoře Carol Sommerfeltová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.