Podnikatelka roku Slováková: Po skandálu s rouškami další sprcha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podnikatelka roku Slováková: Po skandálu s rouškami další sprcha!

Nela Slováková
Nela Slováková (Blesk:Czech News Center / Pavel Machan)

Jako jedna z mála si Nela Slováková (30) dokázala udržet popularitu i po konci reality show, jíž byla kdysi hvězdou. Jak už to tak ale bývá, vítězstvím v Hotelu Paradise člověk díru do světa neudělá a záhy zjistí, jak pomíjivá sláva může být. Své o tom ví i blonďatá kráska, která si přízeň lidí udržela především díky sociálním sítím.

Na svém instagramovém účtu má přes neuvěřitelných 300 tisíc sledujících, což jí zajistilo status jedné z nejznámějších českých influencerek. Popularitu na sociálních sítích si za ta léta dokázala udržet především svou prostořekostí, kvůli níž se již několikrát dostala do potyčky se známými osobnostmi. Mimoto je však náročné těžit ze skoro devíti let staré slávy, a tak se Slováková rozhodla začít podnikat, založila si vlastní módní značku a na trh uvedla kolekci spodního prádla.

Spasitelka s rouškami

Její byznys ale začal mít trhliny v momentě, kdy propukla celosvětová pandemie a Česká republika neměla v jednu chvíli dostatek zdravotnických potřeb. Lidé vzali útokem lékárny a drogerie, aby získali alespoň malá balení antibakteriálních gelů, a ve velkém začali šít roušky. Krátce nato však na scénu přišla Nela Slováková a situaci s pomyslným názvem „Pomoz si sám“ chtěla lidem ulehčit. Ke své kolekci s oblečením se totiž rozhodla přidat antibakteriální gely a roušky, které měly být údajně kvalitnější, a tím pádem i účinnější v boji proti zákeřnému viru. Z cen, za které zdravotnice pomůcky nabízela, se však leckomu protočily panenky.

Hory doly, ale skutek utek

Na bývalou hvězdu reality show se nejprve snesla vlna kritiky za to, že má vůbec žaludek se přiživovat na takto závažné události. Servítky si nebraly jak její kolegyně z Instagramu, tak některé herečky. „Ano, stovky lidí šijí roušky od rána do noci a dávají je tam, kde jsou nejvíce potřeba. A tahle pindulína je prodává. Stejně jako gely na ruce. Nemám slov, chce se mi z tebe zvracet. A ne proto, že jsem teď sežrala špekáček,“ cituje web eXtra.cz herečku Veroniku Arichtevu(34).

Kauza s rouškami Slovákové ale nejvíce vygradovala ve chvíli, kdy se ukázalo, že »její« roušky, jež měly dle jejích slov obsahovat aktivní stříbro, nejsou o nic účinnější než klasické bavlněné. Slováková tak v jednu chvíli čelila nejen kritice za celý nápad, ale i za lživé informace a neschopnost spravovat své stránky a objednávky zasílat včas. Došlo to tak daleko, že se o pochybný byznys začala zajímat i Česká obchodní inspekce.

Žilková opouští manžela! A Slovákovou žalují Piráti, čelí také obvinění z rasismu!

Video se připravuje ...

Pokus o comeback

Slováková se každopádně odmítla vzdát a v rozjetém byznysu se rozhodla setrvat. Že by se nakonec poučila z minulých chyb, ale patrně nehrozí. Koncem ledna letošního roku se Slováková začala chlubit prvotřídní látkou, z níž šijí tak významné módní domy, jakými jsou Gucci nebo Louis Vuitton. To se však fanouškům nezdálo. „Doporučuji žalovat toho, kdo vám to prodal. Domy jako LV, Hermes, Gucci… by nikdy nedopustily, aby si z jejich látky mohl někdo něco šít,“ pochybuje jedna z fanynek. Nad pravostí látky kroutí hlavou dokonce i české módní návrhářky. „Návrhářské domy z toho šijí své kolekce, ale látku vám neprodají, pokud ano, není to originál. K originál látce se vy zkrátka nedostanete. Proč by to ta firma dělala, když má svoji výrobu?“ sdělila webu eXtra.cz módní návrhářka Klára Nademlýnská.

Špatná reklama, taky reklama

Ačkoli v podnikání zažila více nezdaru než úspěchu, se svým e-shopem zatím neskončila. Řada skandálů jí sice zajistila popularitu, kterou si hvězdička českého showbyznysu užívá, již několik měsíců v řadě ale spíše odráží útoky na její osobu. Jakmile zažehla jiskru, pro její příznivce i odpůrce bylo jednoduché přilít olej do ohně. Kdo jako argument pod její příspěvky nepoužije její obchodní (ne)schopnost, ten se pozastaví nad její postavou. „Já mít tvoje prachy, tak si ta prsa nechám předělat,“ cituje web Expres jednu sledující. Ani tyto komentáře Slovákovou nijak nevytočí, třebaže si neodpustí jízlivou poznámku. „Momentálně je arogance na scéně, to za ty všechny nechutné bezdůvodné komentáře. Těším se na další, až budu z ráje blokovat,“ dodala Slováková, která se své vratké popularity zřejmě jen tak nevzdá.

Nela Slováková o utrácení za oblečení a o ideálním partnerovi

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.