Princ Philip oslaví 100 let: Slova manžela Alžběty II. ale děsí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Princ Philip oslaví 100 let, ale... Slova plná beznaděje!

Britská královna Alžběta II. a její manžel princ Philip se nechali naočkovat proti covidu-19.
Britská královna Alžběta II. a její manžel princ Philip se nechali naočkovat proti covidu-19. (Reuters/Profimedia.cz)

Letos v červnu oslaví princ Philip (99) životní jubileum. Ne každý k tomuto milníku dojde, očekávají se proto velkolepé oslavy, které však stále může omezit covidová pandemie. Tato skutečnost však manželovi královny Alžběty II. (94) údajně docela vyhovuje.

Vévoda z Edinburghu již dříve prohlašoval, že se 100 let dožít nechce. Jak píše deník Šíp, před dvaceti lety se nechal princ Philip slyšet, že nechce být tak dlouho závislý na ostatních lidech, jelikož kvůli přibývajícím letům je člověk stále více a více odkázán na pomoc ostatních. „Nemůžu si nic hrošího představit. Už teď se rozpadám,“ cituje Šíp prince Philipa.

Již v prvních dnech letošního roku se však dal dohromady tým, který má mimořádnou událost a oslavy s ní spojené na starost. Vzhledem ke koronavirové krizi je ale termín oslav ještě příliš daleko a větší plány si momentálně nemůže dovolit ani královská rodina. To princi Philipovi hraje do karet.

Žantovský: Brexit rozděluje i královskou rodinu. Trump porušuje všechna pravidla a zvyklosti

Video se připravuje ...

Jak ale píše web život.pluska.sk, minimálně jedna věc je jistá. Princ zcela určitě dostane gratulační telegram od své manželky. Ve Velké Británii je totiž zvykem, že královna Alžběta II. každému Britovi, který dosáhne tohoto úctyhodného věku, posílá zvláštní blahopřání. S tím snad princ Philip zas takový problém mít nebude.

Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.