Dagmar Havlová: Chtěl ji jiný muž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar Havlová: Chtěl ji jiný muž!

Divadlo připravilo pro své vzácné hosty občerstvení. Škoda jen, že se chlebíčky a různé delikatesy podávaly na papírových táccích.
Divadlo připravilo pro své vzácné hosty občerstvení. Škoda jen, že se chlebíčky a různé delikatesy podávaly na papírových táccích.

PRAHA – „Chci Dagmar Havlovou!“ byl jeden z požadavků amerického autora Israela Horovitze, jenž přijel ve čtvrtek do Divadla Blaník na premiéru své vlastní hry Příliš drahá Mathilda.


● Václav souhlasil!

Kupodivu manžel Dagmar (54) Václav Havel (70) souhlasil a Dášu mu naservíroval jako na zlatém podnosu. „Pan Horovitz si vyloženě vyžádal paní Havlovou a jejího muže na premiéru a Havlovi přišli,“ řekla nám režisérka hry Kateřina Iváková.

Kliknutím zvětšetePremiéra představení Příliš drahá Mathilda se opozdila o čtvrt hodiny právě kvůli Havlovým a Israeli Horovitzovi. Přivítání Dagmar a Israele se zřejmě trochu protáhlo. A Havlová si ve čtvrtek večer dala na sobě hodně záležet. Jejímu oblečení laděnému do fialových barev nechyběl šmrnc ani nezbytná elegance. Kliknutím zvětšete„Tu sametovou sukni jsem si dovezla z Ameriky a šál jsem si teď nedávno pořídila v Londýně. Je pravda, že v Čechách moc nenakupuji. Oblečení si vybírám hlavně ve světě,“ přiznala deníku Aha! Havlová. Že by se tak vyparádila právě kvůli americkému autorovi?

Kliknutím zvětšetePřátelství mezi Havlovou a Američanem Horovitzem trvá už dva roky. „Pan Horovitz napsal hru Chvíle pravdy, která se hraje na Vinohradech právě s Dagmar Havlovou. Tam se také oba před dvěma lety skamarádili a teď si ji přál autor znovu vidět,“ řekla deníku Aha! režisérka Kateřina Iváková.

Kliknutím zvětšetePo slavnostní premiéře, kde excelují Jiřina Jirásková, Vladimír Dlouhý a Veronika Freimanová, se herci společně s Havlovými, Horovitzem s manželkou a ostatními kolegy z divadla sešli na malém večírku. Václav s Dagmar si pochutnali nejen na vynikajících chlebíčcích, ale i na luxusním šampaňském, které paní Dagmar velice chutnalo. Mezi svými hereckými kolegy se prostě herečka cítila jako ryba ve vodě, a tak není divu, že se bavila a ještě po půlnoci se nechystala domů. A její manžel Václav ji k odchodu rozhodně nenutil.


Autor: EVA KREMSEROVÁ
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.