Zeman o svém nástupci a dceři: Kateřinu už nemůžou vyhodit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zeman o svém nástupci a dceři: Kateřinu už nemůžou vyhodit

Prezident promluvil o své dceři a jejím pobytu v Anglii.
Prezident promluvil o své dceři a jejím pobytu v Anglii. (Reprofoto CNN Prima NEWS/Blesk Zprávy)

Už od dětství se bojí jehel, i tak ale prezident Miloš Zeman (76) jde za týden na »pigáro«. Dostane totiž vakcínu proti covidu. A také prozradil, koho by volil jako svého nástupce. A jak na tomu bude s pobytem v Británii jeho dcera Kateřina po brexitu.

Hlava státu považuje očkování za jakési světlo na konci tunelu, které nás může vyvést z pandemie koronaviru. Zeman uvažoval, že by se nechal naočkovat až v únoru. Prý proto, aby nikoho nepředběhl. Nakonec ale poslechl své okolí, kterému říkalo, ať následuje příkladu premiéra Andreje Babiše (66, ANO), který už má vakcinaci za sebou. A to i přes to, že se prezident bojí jehel. „Je to z dětství, byl jsem velmi často nemocný, dostával jsem celou řadu injekcí a od té doby se ve mně vytvořila averze vůči jehlám,“ práskl na sebe Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Stejně tak učiní i jeho syn z prvního manželství a lékař David Zeman. A svému předchůdci Václavu Klausovi (79) dal přátelskou radu.„Nech se očkovat, Václave, jinak riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene,“ poznamenal na adresu exprezidenta, který vakcínu odmítá.



Volby na krev
Zeman včera také prozradil, koho jmenuje příštím premiérem po říjnových sněmovních volbách. „Počkám si na povolební situaci. A ať už to bude kdokoliv, tak kromě vítězství bude muset mít také zajištěnou nějakou koalici,“ uvedl. Hlava státu také vysvětlila, proč vyhlásila volby tak brzy. Jde prý o to, že kvůli pandemii nebude možná kontaktní kampaň a voliči mají právo mít podrobné informace o programech i kandidátech. A to prý podle Zemana bude chtít čas. A co říká prezident na možnost, že by ho na Hradě nahradil premiér Babiš? „Obecně jsem řekl, že kdyby kandidoval, tak bych ho volil,“ dodal.

Miloš Zeman odpovídá dotazy čtenářů:

Video se připravuje ...

Dcera studovat může

První dcera Kateřina Zemanová (27) nyní řeší, co se studiem v Londýně. Podle prezidenta je ale v klidu. „Moje dcera dostala statut usedlíka a díky tomu ji nemůže z Velké Británie nikdo ani po brexitu vyhodit. Nyní je na homeoffice a až překážky pominou, tak se vrátí do Anglie,“ řekl Zeman.

Zbabělec Trump

Prezidenta Zemana nenechalo klidné dění ve Spojených státech, kdy příznivci odcházející hlavy státu Donalda Trumpa (74) vtrhli do Kapitolu. A to ve chvíli, kdy měli američtí zákonodárci potvrdit vítězství Joe Bidena (78) ve volbách. „Schopnost člověka je dána tím, že dokáže uznat porážku a poučit se z ní. Donald Trump neuznal porážku, nepoučil se, ale co horšího, vyštval tisíce lidí do akce před Kapitol a nakonec i do něj. Tím nepřímo způsobil smrt těch 5 lidí, což byli jeho stoupenci, čímž poškodil vlastní lidi. Byla to zbabělost odcházejícího politika,“ řekl příkře Zeman.

Metál pro režiséra Filipa?

V sobotu zesnulý režisér František Filip (†90) se možná dočká státního vyznamenání. „Mně je především líto, že mu nemohu dát takové ocenění za jeho života. Pokud to někdo navrhne, tak zcela určitě mu dám vyznamenání in memoriam,“ prozradil prezident s tím, že tzv. komunistické seriály považuje často ze daleko lepší, než současnou televizní produkci. 

Zeman o Trumpově konci v úřadu: „Zbabělost odcházejícího politika“

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.