Zeman o víkendu apeloval na Čechy: Nechte se očkovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zeman o víkendu apeloval na Čechy: Nechte se očkovat!

Chvála i kritika: politici reagují na Zemanův projev.
Chvála i kritika: politici reagují na Zemanův projev. (reprofoto Twitter, abl )

Sobotní vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana (76) se neslo v duchu koronaviru. Ve svém každoročním projevu vyzval všechny občany, aby se nechali očkovat proti covidu-19.

„Chtěl bych všechny občany vyzvat, aby se nechali očkovat a nedali nic na ty, kdo vyzývají, abychom nenosili roušky a žili tak, jako by epidemie vůbec neexistovala,“ řekl s tím, že vakcínu považuje za svítání na obzoru. Opřel se ale do opozice, která podle něj selhala stejně jako média.

Naopak vyzdvihl práci vlády a poděkoval zdravotníkům a dalším. „V každém případě bych ještě jednou chtěl poděkovat našim zdravotníkům, hasičům, policistům i vojákům v boji proti epidemii,“ uvedl. Poděkoval také vládě. „Byla ostřelována médii i opozicí, ale přes některé chyby odvedla poctivou, tvrdou a dobrou práci,“ konstatoval Zeman.

Zemanovo „smutné“ poselství: Chválil vládu, obul se do opozice a vyzval Čechy, aby se nechali očkovat

Video se připravuje ...

Jeho výzvu, aby se lidé nechali očkovat, vítají i jeho političtí odpůrci. Podle šéfa opoziční ODS Petra Fialy (56) se ale hlava státu do opozice pustila zbytečně. „Nespravedlivé a zbytečné útoky na opozici a média ponechám vzhledem k vánočnímu času bez komentáře,“ řekl k tomu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.