Dan Bárta odhalil temnou minulost: Z toho vážně MRAZÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dan Bárta odhalil temnou minulost: Z toho vážně MRAZÍ!

Zpěvák Dan Bárta v mládí dost bouřil.
Zpěvák Dan Bárta v mládí dost bouřil. (Blesk:Jakub Poláček)

Působí pohodovým a vyrovnaným dojmem. Fotí svoje vážky a řadí se mezi skvělé zpěváky a muzikanty v lehce alternativním hávu. Přesto přiznal, že byl v minulosti jednou nohou nad propastí. Dan Bárta (50) byl totiž silně závislý na pervitinu.

Drogy bral údajně čtyři roky. Pak už jej, jak to bývá, začaly devastovat, jak uvádí web Expres.cz. „Poslední rok byl normálně hnus. To už člověk ví, že je to špatně, už to prostě nefunguje. Ty dávky se musejí, řekněme, zvyšovat, ale ani ne tak, aby se člověk dostal do toho zábavného stavu, který byl na začátku, ale že se jen tak dorovná do toho, aby byl vůbec schopný vstát z postele a nějakým způsobem fungovat,“ popsal v rozhovoru pro Reflex svůj pokles ke dnu.

Poznamenal také, že si s sebou závislost na amfetaminech nese po delší době užívání velmi nepříjemné psychické příznaky: „ Začíná si mluvit pro sebe mnohem častěji, než byl zvyklý. Každou situaci, která se ho dotkne, vnímá velmi osobně, to znamená, že ji dezinterpretuje. Prostě je paranoidní a tak dále, což komunikaci rozhodně nepřidá. Vlastně se začíná dostavovat také fakt těžká únava a říká se tomu, že mozek cvaká křepelčí polku, takže je tam takové to zrychlení, jako když cvaká přenoska a začne slábnout, řekněme, paměť. Člověk tak jako vypadává z role dost často. Někteří to nevydrží, někteří to ustojí. V tomhle je v uvozovkách pervitin ještě relativně milosrdný, i když myslím, že lidé, kteří jsou na tom dlouho, jsou fakt hodně vyjebaní. Vrátit se z toho není úplně lehké,“ uvedl narovinu.

Ženáč Dan Bárta: Promluvil o tajné svatbě a o miminku!

Video se připravuje ...

Sklouznout k závislosti přitom není podle Dana Bárty nic složitého. „Stát se závislý na tvrdých drogách je strašně jednoduché, protože ty drogy jsou tvrdé a závislost vzbuzují po velmi malé dávce. Když to člověk zkusí, měl by vědět, že se z toho v uvozovkách nevyplácá,“ dodává s tím, že jemu se to naštěstí v roce 2000 povedlo. Ale snadné to údajně vůbec nebylo.

Dan Bárta: Ve Varech odtajnil těhotenství manželky! Je to koloběh života!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
14. 12. 2020 • 13:08

Ano je to mrazive až sokujici

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.