František Nedvěd potvrdil vážnou diagnózu: Mám RAKOVINU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

František Nedvěd potvrdil vážnou diagnózu: Mám RAKOVINU!

František Nedvěd přiznal rakovinu plic.
František Nedvěd přiznal rakovinu plic. (Tonda Tran)

Známý hudebník František Nedvěd (73) bojuje s rakovinou plic. V neděli to oznámil ve vysílání rádia Impuls. Onemocnění mu lékaři diagnostikovali krátce před začátkem pandemie koronaviru, oblíbený folkový zpěvák a kytarista má za sebou již dvě chemoterapie. Nechal se slyšet, že věří  i navzdory svému pokročilému věku  v uzdravení.

„Pustím to do světa, ať to všichni vědí. Jsem v léčení na chemoterapii, takže čekám, jestli se to spraví, anebo ne,“ prohlásil muzikant, který zcela nečekaně promluvil v rádiu o svém zdravotním stavu. „Náladu mám dobrou, ničemu nepodléhám, jenom se léčím. Věřím, že příští rok bude lepší než ten letošní,“ přál by si. Podle webu super.cz jde o rakovinu plic. Nemoc Nedvědovi diagnostikovali krátce předtím, než Česko zasáhla pandemie koronaviru. V souvislosti se závažnou nemocí mu lékaři zakázali i zpívat.

Kateřina Vacková: Moje rakovina měla smysl, zachránili jsme desítky životů:

Zprávu se dozvěděl ve stejné době, kdy byl zpěv zakázán i z důvodu pandemie koronaviru – na začátku října tohoto roku. „Beru to jako znamení, že když nemůžu zpívat já, tak nesmí nikdo,“ uvedl Nedvěd. Věří však, že jakmile se opatření uvolní a vyléčí se mu hlas, bude moci pokračovat ve své práci. „Osmadvacátého prosince jdu do nemocnice na třetí terapii, takže budu muset být v klidu. Ale budu kolem sebe mít rodinu, milovaný děti, milovaný vnučky, manželku, takže si to prožiju podle svýho,“ plánuje si Nedvěd, který v minulosti vystupoval například v kapelách Brontosauři či Spirituál kvintet.

V březnu mu dávali bypass
František Nedvěd patří mezi přední osobnosti české country a folkové hudby. Není to jediná zdravotní komplikace, která ho letos potkala – v březnu absolvoval v IKEM operaci srdce, kde mu lékaři provedli čtyřnásobný bypass.

Silvestrovský speciál Tváře: Petr Rychlý zpívá s Honzou Nedvědem!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.