Novinky ČT 2021: Sází na hrdinky Geislerovou a Čvančarovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Novinky ČT 2021: Sází na ženské hrdinky Geislerovou a Čvančarovou

Aňa Geislerová jako Božena Němcová
Aňa Geislerová jako Božena Němcová (Česká televize)

Navzdory pandemii a opatřením vlády, které komplikovaly nejedno natáčení, Česká televize dotočila hned tři minisérie. Ty nechce divákům dávkovat celý rok, ale podle zjištění Aha! je vypustí hned v lednu. 

A že bude po dobrosrdečných pohádkách přituhovat. Nejdřív uvede Aňu Geislerovou (44) v Boženě, pak Sabinu Remundovou v drama Kukačky o výměně dětí. A to není všechno...

Božena

Geislerová nerozuměla své roli

Od filmu k seriálu si odskočila díky čtyřdílné minisérii Božena Aňa Geislerová. Natáčení pro ni nebylo jednoduché. „Mám k ní obdiv, ale ne vždy jí rozumím,“ popsala legendární spisovatelku herečka ověnčená Českými lvy. V minulosti Boženu Němcovou, původním jménem Barboru, ztvárnily herecké hvězdy jako Dana Medřická (†62), Jiřina Švorcová (†83) nebo Dana Syslová (75). „Barboru poznají diváci z úhlu, který není úplně vše bořící, ale je rozhodně překvapivý. Byla to ve své době mnoho emocí vzbuzující postava, a to se nezměnilo. Stejně jako každá silná osobnost, budila i ona protichůdné emoce. My se jich nebojíme,“ slibuje Aňa, které bude sekundovat herečka Anna Kameníková (26) coby její mladší já. „Můj vztah k ní se hodně prohloubil. Za poslední půlrok jsem nečetla nic jiného než knížky o Boženě nebo od Boženy. Pohltila mě a nadchla,“ svěřila se dcera Jitky Asterové (59). Režisérka Lenka Wimmerová (49) se nebála do role legendárního spisovatele Karla Jaromíra Erbena obsadit Vladimíra Škultétyho (38) alias Čočkina z Mostu!
Od 3. ledna 2021

Aňa Geislerová na Českém Lvu: Kam schovala všechny své ceny?

Video se připravuje ...

Kukačky

Remundové vymění dítě

Krev v žilách bude tuhnout i při sledování Kukaček – a to nikdo nebude vraždit. Režisér Biser Arichtev (44) natočil dramatický příběh o rodičovské čtveřici, které v porodnici omylem zámění děti. Až po šesti letech vyjde najevo, že potomek, o kterého se starají, není jejich biologické dítě. Pod scénářem je podepsaný Jan Coufal, autor druhé a třetí řady seriálu První republika. Pro Bisera to bylo dost aktuální téma, protože jeho manželka Veronika byla zrovna v jiném stavu, a když ho v Praze-Klánovicích dotočil, porodila mu syna Luku. „Je neskutečně zajímavé sledovat, co se stane, když někomu zmíním téma seriálu. Nikoho to nenechává chladným. Každý si začne takovou hypotetickou situaci představovat a rozvíjet úvahu o tom, co by dělal, kdyby se mu to stalo. Točil jsem seriál tak, aby hrdinové uznávali ty nejlepší hodnoty, jako je láska, rodina a přátelství,” nechal se slyšet režisér. Role jedné z maminek zaměněných dětí se zhostila dcera Ivy Janžurové (79) Sabina Remundová (48).
Od pátku 8. ledna 2021

Hlava medúzy

Čvančarová trénovala u zásahovky

A v lednu poteče i krev. Česká televize vsadí na další kriminálku, která se bude tentokrát odehrávat v Brně, kde se i natáčelo. „Jsem rád, že mi dala po letech opět nabídku na zajímavý projekt. V brněnském studiu jsem naposledy točil film Sebemilenec podle Simony Monyové,” prozradil Filip Renč, který osmidílný seriál režíroval. Do hlavní role kriminalistiky Karin se rozhodl obsadit sexy Jitku Čvančarovou (42), přestože pro ni není postava velitelky mordparty zrovna typická. Renč si ji ale nenechal vymluvit. „Je to výborná a oblíbená herečka různých hereckých poloh a na tomto výběru jsme se shodli společně s hereckým oddělením České televize,” stál si za svým Renč. Jitka si v minulosti zkusila i cvičení se zásahovou jednotkou, dost dobře možná kvůli téhle roli. „Bude tam mnoho osudů a zápletek, které nejdou jednou větou popsat. Byla by ale škoda prozrazovat dopředu detaily,” slibuje. Symbolem seriálu je stejnojmenný Rubensův obraz. Jednotlivé díly jsou inspirovány skutečnými příběhy a prolínají se s fikcí.
Od pondělí 11. ledna 2021

Charitativní videoklip Tvoje tvář má známý hlas: Pomozte lékařům a sestřičkám!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
jity
2. 12. 2020 • 10:12

bello také nechápu čím se ta Geislerová zasloužila o takovou poctu, hrát roli B.Němcové. Vždyť je to vyhublá *** a ještě k tomu neni vůbec hezká, ale za to holt je dutá a bleptá co se jí řekne. Naprosto s Vaším příspevkem souhlasím.

hanecek
1. 12. 2020 • 23:44

Geislerová bude hrát B. Němcovou? Tak až bude Česká televize točit film o Einstainovi, nabídnu jim sousedovic prase. Budou mít s A.G. stejné vzdělání a IQ......

-bello-
1. 12. 2020 • 12:50

Samozřejmě se dívat na Boženu Němcovou /Geislerovou/ dívat nebudu!
Neunesu tupou Geislerovou.
Božena Němcová je fenomén nekonvenční pokrokové ženy v té době krutě nechápané a rovněž to byla chytrá nadaná žena, jejíž mozek viděl dál, než jen za roh.
Oproti tomu nekonvenčnost Geislerové spočívá pouze a jen v rozmazleném bordelu jejích neurotických pocitů bohémy, jak rovnat svět a pokud je mi známo, žádná pokroková revolta z ní nevypadla.
Její úsporně vyvinutý mozek nevidí ani za ten roh a miluje jen širokou plochu a jen pro ten okamžik "soudržnosti všech" , ale za rohem jejich soudržnost padá, když se štěkají o prachy a role a posílají bábu s dědkem volit, ale k volbám jim ani na roušky nechtějí přispět!
Režisér se před Gerislerovou i zlomil v pase a tak ať se kouká sám!

AliAlice
1. 12. 2020 • 11:35

Geislerová i kdyby hrála jako hollywodská hvězda,to u nás projela tím,jak se začala sr..t do politiky.Možná taky proto má tolik rolí...

blamal
1. 12. 2020 • 09:15

Z ty Geislerovy se mi uz dela blbe. Unyla, monotonni projev, cumi jak kdyz nadloube volovi, no otres. To fakt uz nemame jiny herecky? Otresny. Jeden aby se bal otevrit wc misu, ze na nej i odtud vykoukne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.