Eva Pilarová (†80): Odhalili její hrob! Naproti Gottovi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Eva Pilarová (†80): Odhalili její hrob! Naproti Gottovi...

Eva Pilarová a Karel Gott
Eva Pilarová a Karel Gott (archiv)

Eva Pilarová (†80) bude snít věčný sen malý kousek od hrobu Karla Gotta (†80) na pražských Malvazinkách. Narodili se 26 dní po sobě, zemřeli 166 dní po sobě a uloženi budou asi jen 6 metrů od sebe. V noci se spolu opět budou moci dotknout hvězd.

Spojil je v roce 1961 Semafor a v roce 1965 slavná písnička z muzikálu Kdyby tisíc klarinetů Je nebezpečné dotýkat se hvězd. Stihli ji pak nazpívat ještě jednou v roce 2018. Znali se téměř šedesát let. Eva četla na Karlově pohřbu ve svatovítské katedrále ze Starého zákona. S ní se za již zesnulého muže loučila na obřadu u boromejek vdova Ivana (44).

Vnuknutí na hřbitově

Nápad pohřbít milovanou ženu na Malvazinkách dostal vdovec Jan Kolomazník (68) vlastně také díky Slavíkovi. Když byl v létě při příležitosti jeho nedožitých narozenin uctít Karlovu památku, lokalita vysoko nad Prahou ho okouzlila. „Je tady ticho, klid, místo má nádhernou atmosféru,“ řekl Aha! Jan. Navíc se sem z pražského Břevnova snadno dostane.

Pilarovou pohřbí ke Gottovi! A nová kniha o Bohdalové!

Video se připravuje ...

Odmítl Brno i Vyšehrad

Původně chtělo slavnou rodačku pohřbít město Brno na výsostném místě. Jenže Honza, který se po smrti své ženy letos 14. března ocitl úplně osamělý, by to měl do moravské metropole příliš daleko. Navíc už neřídí, těžko by se na hřbitov dostával. „Padla i nabídka, že by Evička mohla být pochovaná na Vyšehradě, ale věděl jsem, že tam by se jí nelíbilo,“ dodal na vysvětlenou Kolomazník. Místo, co by jen kamenem i malé dítě dohodilo od Karla Gotta, ho nadchlo. Je v tom symbolika. Byli celý život ve spojení, věděli o sobě. Eva, která prošla rakovinou, mu nabízela léčitele a dělila se o zkušenosti, dodávala mu odvahy bojovat.

Otevřený kříž

Samotný náhrobek měl vdovec promyšlený. Jen Evina podobizna a podpis. Pro práci získal kameníka Tomáše Vystyda, který je i autorem náhrobku Karla Gotta. Kolomazník chtěl od počátku tak zvaný otevřený kříž, aby světlo mohlo proudit a nic mu nebránilo v cestě.

Místo si nevybrala

I když byla již hodně nemocná a už potom i smířená s odchodem na onen svět, zpěvačka o smrti nemluvila. Dokud mohla, pečovala o kapličku u chalupy na Kokořínsku, ale kde chce spočinout, neurčila. Vdovec Jan to musel jako člověk, který ji poznal nejlépe, rozhodnout sám.

V dobré společnosti

Na Malvazinkách je uložený už od roku 1997 také Karlův a Evin přítel skladatel a pianista Rudolf Rokl (†55).

Nová kniha o Gottovi! Náhlá smrt krásné herečky! A krasobruslař Verner o drsném porodu syna!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
stoura
14. 11. 2020 • 06:37

Tak to je asi Kája rád'!

mbmb
13. 11. 2020 • 12:00

Pleskaci naženou statisty a vymrsknou 2 články ze hřbitova s milionem fotek i hrubek

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.