Přišel o Bílý dům a navíc... Trumpa opustí manželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Přišel o Bílý dům a navíc... Trumpa opustí manželka!

Americký prezident Donald Trump po návratu do Bílého domu vypadá ze své prohry viditelně nešťastně (7.11.2020)
Americký prezident Donald Trump po návratu do Bílého domu vypadá ze své prohry viditelně nešťastně (7.11.2020) (Reuters)

Povolební americký maraton skončil. Zatímco vítěznému demokratovi Joeu Bidenovi (77) chodí gratulace ke zvolení z celého světa, poražený Donald Trump (74) nechce výsledky uznat a potupu léčil na golfovém hřišti.

O porážce se stále ještě úřadující prezident dozvěděl na greenu ve Sterlingu ve státě Virginie. Po návratu do Bílého domu ho fotoreportéři zastihli tak, jak ho veřejnost nezná: bez suverénního výrazu, se sklopenou hlavou. Za zdmi jeho dočasného sídla navíc probíhala doslova lidová veselice, jak Bidenovi příznivci oslavovali triumf a vyzývali Trumpa k odchodu. Donald údajně neplánuje žádné veřejné vystoupení a s právníky chce ladit postup k napadení výsledků. Na Twitteru zdůraznil, že získal přes 71 milionů hlasů. A znovu prohlásil, že vyhrál, a opět psal o údajných podvodech.

Nejbližší okolí Trumpovi radí, aby uznal výsledky voleb a poblahopřál vítěznému Bidenu, jak se sluší a patří. „V Bílém domě je atmosféra pod psa, všichni hledají, na koho svalit vinu. Podle bývalé poradkyně Stephanie Wolkoffové už Melania plánuje rozvod, aby se vyvlékla z třaskavého manželství bez lásky,“ píše deník The Daily Mail. Vztah miliardáře a slovinské modelky (50) měl daleko k ideálu, první dáma však podle další bývalé mediální poradkyně Bílého domu Omarosy Newmanové nechtěla způsobovat problémy, dokud byl její muž prezidentem. Tato překážka po vítězství Joea Bidena padá. „Hned jak Trump opustí úřad, požádá Melania o rozvod,“ tvrdí Omarosa.

I voskový Trump vyráží na green!

Hned, jak se v londýnském muzeu voskových figurín Madame Tussauds dověděli o Trumpově povolebním golfu, začali jeho postavu převlékat. Samozřejmě tak, aby to vypadalo, že Donald odchází na hřiště. Kdysi nejmocnější muž světa teď bude dlouho terčem posměšků...

Biden se dověděl, že bude prezidentem, až od vnuček: Nastal čas ubrat plyn a vyléčit zemi!

Zvrat přinesly korespondenční hlasy a vítězství ve veledůležité Pennsylvánii. Příští pán Bílého domu, v pořadí 46. prezident USA Joe Biden, se v první řadě bude muset zaměřit na to, aby se země dostala z koronavirové krize.

Demokrat Biden má velké zkušenosti. V sídle prezidentů USA už osm let působil – jako viceprezident Baracka Obamy. Když média označila Bidena příštím prezidentem, nacházel se zrovna ve svém domě ve státu Delaware. Šťastnou zprávu se přitom dozvěděl od svých vnuček. O pár hodin později už děkoval svým voličům za přesvědčivé vítězství. Zavázal se být prezidentem jednoty, který bude zastupovat všechny Američany a obnoví duši USA. Jako své programové priority vytyčil boj s pandemií, klimatické změny a vypořádání se s rasismem. „Lid tohoto národa promluvil. Dal nám jasné vítězství, přesvědčivé vítězství. Zavazuji se být prezidentem, který nechce rozdělovat, ale spojovat,“ řekl Biden čtyři dny po uzavření volebních místností. „Pojďme si dát navzájem šanci,“ vyzval podporovatele Trumpa. „Je načase nechat stranou drsné řeči, ubrat plyn, vzít se znovu v potaz, navzájem se znovu poslouchat. Teď je čas vyléčit Ameriku,“ dodal politik, který už kdysi navštívil Českou republiku.

Kdo je Joe Biden?

Narodil se 20. listopadu 1942 v pensylvánském Scrantonu. Vystudoval historii a politologii na Delawarské univerzitě (1965) a práva na Syrakuské univerzitě (1968). Začal pracovat jako právník a záhy se začal angažovat i v politice. V roce 1972 byl zvolen do Senátu za stát Delaware, v roce 1973 se ve svých 30 letech stal šestým nejmladším senátorem v historii USA. V horní komoře setrval až do ledna 2009, kdy se stal viceprezidentem. První ženu Neiliu a malou dceru mu vzala autonehoda, syna ze druhého manželství pak nádor na mozku. První dámou USA se stane jeho manželka Jill Bidenová (69).

Jak to vidí v Česku

Premiér Andrej Babiš: „Srdečně blahopřeji Joeu Bidenovi ke zvolení příštím prezidentem Spojených států amerických. Těším se na všestrannou a přátelskou spolupráci. Pro ČR je důležité, aby se nový prezident aktivně přihlásil ke spojeneckým závazkům vůči NATO a usiloval o uzavření obchodní dohody s EU.“

Podle prezidenta Miloše Zemana američtí voliči vyjádřili vůli ke změně. Uvedl, že věří ve spolupráci, nikoli ekonomické restrikce USA vůči Evropě, se kterými dlouhodobě nesouhlasí. „Domnívám se totiž, že stále platí, že Evropa Ameriku potřebuje stejně, jako Amerika potřebuje Evropu. Společně pak mohou přispět k tomu, aby byl spravedlivější i celosvětový volný obchod.“

Do Bílého domu se opět vrací psi

Bidenovi vlastní dva německé ovčáky jménem Major a Champ. Pro dvanáctiletého Champa to nebude první návštěva v sídle prezidenta. Očichal si to tam již v době, kdy byl jeho páníček Obamovým viceprezidentem. Majora si jako štěně Bidenovi adoptovali z útulku.



Přečtěte si
-bello-
10. 11. 2020 • 02:02

To jsem zvědavá , jaký slovo bude v US místo slova černý a bílý.V jednom mají už jasno, zeď s Mexikem se už nedostaví a Calais bude na postupu .Jsem zvědavá, jak zejména dostupné vzdělání ( myslím vzdělání, né jen testy ) dá Biden do latě a jestli si s Macronem a Merkelovou přerozdělí migranty , statné hochy s kalašniky. Politicky pronásledované migranty mohou nechat Evropě. Ta zkušenosti s pronásledováním má má a kapacitu taky, protože z 1000 na člunu je to jen jeden.
A o tom mluvil Trump s Makrelou někdy v 2015.

jity
9. 11. 2020 • 12:34

Dle jejího chování bylo znát, že je ji ukradený celý Doník.

hadafan
9. 11. 2020 • 11:34

No konečně mu spadla brada,nepíšou kolik zlomil na golfu holí a jaké brázdy vyoral.

ptacek5
9. 11. 2020 • 09:28

To mi připomíná film Vesničková středisková, když po nehodě říká doktor policajtovi, že Turek přijde o manželku, takže kdyby přišel ještě o práci.... tady je to jen v obráceném garde

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.