Definitivní konec Elánu! Dojemná slova Ráže o manželce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Definitivní konec Elánu! Dojemná slova Ráže o manželce

Zpěvák na svou milovanou Barboru nedá dopustit ani po letech.
Zpěvák na svou milovanou Barboru nedá dopustit ani po letech. (Martin Sekanina, archiv Blesku)

Elán je stále jednou z nejznámějších kapel české i slovenské scény. Ty nejslavnější hity jsou dodnes slyšet v rádiích a o fanoušky nemají nouzi. Jenže frontman skupiny, zpěvák Jožo Ráž, nedávno oslavil 66. narozeniny. A to už nějaké roky jsou!  Z toho důvodu přišel i tvrdý ortel pro celou celou formaci!

Ačkoli Ráž vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Komenského v Bratislavě, vždy ho to více táhlo k hudbě. Založil tedy se svým kamarádem Vašem Patejdlem kapelu Elán. A rázem s ním dobýval československou hudební scénu. Kapela vpustila do světa spoustu hitů a dařilo se jí.

Nehoda

Bohužel však došlo k osudné havárii na motorce v roce 1999, kvůli které autor hitu Voda, čo ma drží nad vodou utrpěl vážné poranění hlavy a dva měsíce zůstal v kómatu. Jako zázrakem toto náročné období ustál, a s kapelou poté začal opět koncertovat.

Přešlap

Skupina neměla pouze světlá období. O pořádný skandál se dokonce postarala teprve před rokem, když natočila klip k písni Bulvární krysy. V klipu Ráž míří pistolí na novináře, což slovenskou veřejnost značně pobouřilo vzhledem k ne tak dávné situaci okolo zavražděného novináře Jána Kuciaka.

Jožo Ráž o nehodě a komatu: Jsem živoucí mrtvola! Co nepoznali lékaři zde, ale až v Německu?

Video se připravuje ...

50 let Elánu

Před dvěma lety oslavila kapela padesátileté výročí. Ráž nicméně přišel s nečekanou zprávou – kapela končí.  A myslel to vážně. „Končím, protože chci. Tentokrát jsem rozhodnutý a nenechám se přemluvit. Nejsem unavený a publikum miluju, ale vím, že končím. A hotovo. Seknout s kariérou je potřebné tehdy, když vás lidi žerou. Až je nebudete zajímat, je pozdě,“ svěřil se slovenskému webu topky.sk.

Elán stále frčí! Ráž a Patejdl létají vlastním letadlem!

Video se připravuje ...

Manželství

Své fanoušky touto zprávou rozhodně nepotěšil, přesto se našel člověk, co jeho rozhodnutí ocenil. Rážova manželka, s níž je zpěvák přes 45 let, na tento moment čekala již nějakou dobu.  A jaký má Ráž vlastně pohled na své dlouholeté manželství s Barborou? „Je geniální, krásná, skromná, výkonná, výborná, nejlepší duše na světě, kterou znám. Takže proto nám to vydrželo. Ale samozřejmě, musíte se v tom životě několikrát zamilovat a vždycky do té samé ženy,“ dodal Ráž.



Přečtěte si
ladis163
28. 10. 2020 • 08:12

A co jste dokázal vy, tedy krom rozhazování špíny?

mbmb
27. 10. 2020 • 13:24

Neuvěřitelné že se někdo tak Simple uživí 50 let s takovým šrotem .Našli díru na trhu v sociku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.