Dojemný dopis Jitky Zelenkové: Karle, vím, že toho máš moc... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dojemný dopis Jitky Zelenkové: Karle, vím, že toho máš moc...

Jitka Zelenková a Karel Gott
Jitka Zelenková a Karel Gott (Facebook)

Na jednom pódiu ho potkávala 14 let. Jitka Zelenková (70), která Karlu Gottovi léta dělala sboristku, rok od jeho smrti zveřejnila dopis, který mu napsala vlastní rukou.

„Milý Karle, dlouho jsme se neviděli, ale je mi to jasný, máš toho moc,“ začala psát Jitka řádky věnované Karlovi s tím, že na ni každou chvilku vykoukne pořad, kde vystupovali spolu. „Pokaždé si uvědomím, jak jsem šťastná, že jsem to s tebou mohla zažívat,“ vyznala se zpěvačka, které ve skupině Ladislava Štaidla (75) říkali »Naše Jituš«.

Jitka Zelenková na narozeninách Karla Gotta: Nejdřív musím zaplatit:

Video se připravuje ...

 

„Moc se těším do kina na tu tvoji premiéru. Jenom doufám, že to bude víc veselý než smutný,“ zmínila Jitka, která vždy patřila k nejvýraznějším členkám souboru Karla Gotta. „Dneska hrajeme s klukama v Domažlicích. Jede s námi mladý sympatický zpěvák Adam, ten by se ti líbil! Tys sice vždycky preferoval sboristky, ale víš přece, že já mám radši kluky...“ vtipkovala. „Zazpíváme spolu Běž za svou láskou. V úterý jsme to hráli v jednom krásném kostele v Mladé Boleslavi. A představ si, lidi křičeli nadšením. Pořád na tebe myslí. A já taky. Líbám a objímám. Jitka,“ uzavřela.

Jitka Zelenková: Zcestovala celý svět, dvě nejkrásnější města ji ale chybí!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
3. 10. 2020 • 18:30

Jitko - jenom doufejte, že to bude víc veselý.. Jak se říka :"Iluze umíra spolu s pravdou.."
V tom filmu ta hezká iluze, zábavní umělecký autoportrét, který p. Karel maloval pro své publikum dlouhá léta, co zpíval - dostáva tvrdě zabrat. Jeho pozitívní radostný obraz se ztrácí a mizí pak pomalu i v představách lidí, co ho znali takového, jaký se jim on chtěl ukázat. Skutečně veřejnost tolik touží vidět jeho smutný pomalý odchod a on tolik toužil jim ho předvést ? Bylo o něm známo, že zásadně odmítal fotit se, nebo natáčet bez profesionální úpravy vzhledu a vždy chtěl před veřejností púsobít dobrým dojmem, aby z něho mali jeho příznivci jenom radost, ne jako slabý nemocný člověk. Proto nepochopím, proč by on chtěl tenhle intímní dokument prezentovat všem. Myslím, že ty záběry patří do soukromí rodiny jako archivní památka na otce a manžela, když už se natočili.. Ale ne z toho dokumentu dělat byznys. Paní Ivaně by se líbilo, kdyby se někdy v daleké budoucnosti natočila realita z jejího pomalého odchodu /jako pacientky/ na "druhý břeh" a pak by na to koukal svět ? Nevím, možná jo - ale na tom by ona už nevydělala nic..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.