Zelenková o životním rozhodnutí: Dodnes toho lituji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zelenková o životním rozhodnutí: Dodnes toho lituji!

Jitka Zelenková
Jitka Zelenková (archiv Blesku)

Na hudební scéně se zpěvačka Jitka Zelenková (68) pohybuje již půlstoletí, avšak málokdo ví, že z ní mohla být i filmová hvězda. V roce 1980 ale učinila špatné rozhodnutí, které ovlivnilo celou její pracovní kariéru.


Populární zpěvačka nazpívala písně k slavné muzikálové komedii Trhák. Propůjčila svůj hlas herečce Dagmar Havlové (65), která tehdy vystupovala pod svým rodným příjmením Veškrnová. Avšak kromě zpěvu měla Zelenková v muzikálu i hrát, roli ale odmítla.

„Měla jsem tam i hrát. Ale protože jsem tenkrát měla svoje první koncertní turné, dala jsem přednost hudbě. Odmítla jsem to a dodnes toho lituju, protože koncertní turné se klidně mohlo odložit a já tam mohla hrát. Došlo k tomu, že jsem to vlastně nazpívala, zkoušela si i šaty, ale pak to odpískala. Dodnes mě to mrzí, protože film je trvalka, a navíc je to opravdu trhák. Dala jsem přednost něčemu, čemu jsem neměla. Pořád jsem na někoho brala ohledy, to už bych dnes neudělala,“ řekla zpěvačka týdeníku Sedmička.

Od té doby již zpěvačka žádnou větší hereckou nabídku nedostala. „Nehrála jsem ve filmu, ale když jsem začínala a vyhrála první soutěž, tak jsem v podstatě trošičku ve filmu byla, a sice ve filmu Bylo čtvrt a bude půl, kde hrál hlavní roli Vašek Neckář. Je tam záběr na Lucernu, kde je začínající zpěvačka, což jsem byla já. Nazpívala jsem do toho filmu krásnou bluesovou píseň, kterou otextoval Pavel Kopta. Pamatuji si, že jsem tam stála v krátké sukni, krátkých vlasec h a chodili tam muzikanti a ptali se, kdo to zpívá. Měla jsem takový sytý hlas a nevěřili, že jsem to já,“ zavzpomínala Zelenková pro týdeník.

 

Jitka Zelenková: Za socialismu jsem vydělávala halíře! Dnes by to byly miliony!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.