Dojemný dopis Jitky Zelenkové: Karle, vím, že toho máš moc... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Dojemný dopis Jitky Zelenkové: Karle, vím, že toho máš moc...

Na jednom pódiu ho potkávala 14 let. Jitka Zelenková (70), která Karlu Gottovi léta dělala sboristku, rok od jeho smrti zveřejnila dopis, který mu napsala vlastní rukou.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

lekno
03. 10. 2020 18:30

Jitko - jenom doufejte, že to bude víc veselý.. Jak se říka :"Iluze umíra spolu s pravdou.."
V tom filmu ta hezká iluze, zábavní umělecký autoportrét, který p. Karel maloval pro své publikum dlouhá léta, co zpíval - dostáva tvrdě zabrat. Jeho pozitívní radostný obraz se ztrácí a mizí pak pomalu i v představách lidí, co ho znali takového, jaký se jim on chtěl ukázat. Skutečně veřejnost tolik touží vidět jeho smutný pomalý odchod a on tolik toužil jim ho předvést ? Bylo o něm známo, že zásadně odmítal fotit se, nebo natáčet bez profesionální úpravy vzhledu a vždy chtěl před veřejností púsobít dobrým dojmem, aby z něho mali jeho příznivci jenom radost, ne jako slabý nemocný člověk. Proto nepochopím, proč by on chtěl tenhle intímní dokument prezentovat všem. Myslím, že ty záběry patří do soukromí rodiny jako archivní památka na otce a manžela, když už se natočili.. Ale ne z toho dokumentu dělat byznys. Paní Ivaně by se líbilo, kdyby se někdy v daleké budoucnosti natočila realita z jejího pomalého odchodu /jako pacientky/ na "druhý břeh" a pak by na to koukal svět ? Nevím, možná jo - ale na tom by ona už nevydělala nic..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.