Vítek, Vojtko a další: Jak se krotí tenoři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vítek, Vojtko a další: Jak se krotí tenoři!

4 Tenoři
4 Tenoři (youtube)

Velmi vybraná společnost, výjimečná partička... Jsou čtyři, každý jiná osobnost, nátura, povaha. Přesto spolu fungují (a hlavně zpívají) dokonale. Zatímco o subretách se ví, že si jsou schopné dělat naschvály, chlapi to prý nemají – hrají fair play a umějí si to mezi sebou vyříkat. Stačí jim jedna šatna, a kdyby bylo nejhůř, tak je tady »kápo«, který ví, jak na ně.

I když jsou všichni tenoři, každý je jiný typ. Oborově si nekonkurují, v divadle většinou nealternují. Každý se hodí na jiné role. Znají se už řadu let a jen tak něco je nepřekvapí. I když jsou to čtyři rozmanité individuality, tolerují se. Pokud přesto nastane situace, že je třeba zasáhnout, mají svého »šéfa«. „V momentě, kdyby se to mělo rozjet nežádoucím směrem, zasáhne Janis (producent a manžel Pavla Vítka Janis Sidovský – pozn. red.). Přece jen jsme čtyři tenoři a někdo to krotit musí,“ směje se Pavel Vítek.

Dohromady se dali náhodou, žádný vypočítavý kalkul, jaký funguje u »chlapeckých« kapel. Zpívali každý sám za sebe na prestižním koncertu a objevil se nápad, že by mohli nastudovat jedno číslo čtyřhlasně. Úspěch byl obrovský, nadšený z nich byl i dirigent, který pracuje s takovou hvězdou, jako je Andrea Bocelli! Zůstali pohromadě, dnes už mají na repertoáru třicet skladeb, z toho dvanáct na novém cédéčku, které právě vyšlo. Jezdí na turné a všude mají vyprodáno. O divačky nemají nouzi, každá si najde svůj idol.

Marian Vojtko na narozeninách Františka Janečka: Za dárek bych rád roli!

Video se připravuje ...

NEJVĚTŠÍ SHOWMAN

Marian Vojtko (47)

Muzikálový a operní zpěvák. Pořád v dobré náladě, rád se baví a žertuje. Fanynky ho znají jako Fantoma Opery anebo Draculu.

CO HO NEJVÍC BAVÍ: „Když jsme na zájezdě a spíme tam. Ty večírky mě baví! Potkáme se ještě s Janisem, je nás pět chlapů a drbeme holky. To je skvělá dovolená!“ (směje se) JEHO SLABINA: „Ustavičně vyrušuje! Vždycky, když říkám nějakou chytrou myšlenku, tak mě přeruší,“ práskl na něj Pavel. JEHO SRDCOVKA: „To je ta chvíle z muzikálu Jekyll & Hyde. Tam jsem účinkoval a zpívám ji jako bonus na svých koncertech. Navíc je to song, který nás dal dohromady.“

HLAVNÍ TECHNIK

Jan Kříž (34)

Muzikálový zpěvák, který se zanedlouho stane dvojnásobným tátou. I když se směje rád, je hloubavější a přemýšlivější. Několik měsíců hrál hlavní roli v muzikálu Ples upírů v Německu. SILNÁ STRÁNKA: Je technicky nejzdatnější. V koronapauze dal dohromady klip jen z toho, co každý sám doma nahrál na telefon. A rovnou šlo o Otčenáš z Bídníků! „Nebylo to snadný. Nejdřív to nazpíval Marian, protože většinu času má první hlas, do něj jsme se vezpívávali my. Bylo komplikovaný to dát dohromady, ale výsledek je hrozně hezký.“ JEHO SRDCOVKA: „Pro mě je nádherná píseň Sen kovbojů ze Zdivočelé země od Zdeňka Bartáka, kterou by mě na můj koncert nenapadlo zařadit. Přitom ve čtyřhlase zní nádherně.“

Zbytek článku najdete v tištěné verzi Aha! 27.9.2020

Marian Vojtko vyrazil do podzemí! Po karanténě kontroloval své zásoby vína!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.