Exmanželka Polívky Poullain: POPRVÉ OTEVŘENĚ O EUTANAZII SESTRY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exmanželka Polívky Poullain: POPRVÉ OTEVŘENĚ O EUTANAZII SESTRY!

Šansoniérka Chantal Poullain
Šansoniérka Chantal Poullain (Foto ara)

Strach z koronaviru přiměl Chantal Poullain (64) k tomu, aby po letech promluvila o eutanazii své sestry. Ta se rozhodla podstoupit ve Švýcarsku tzv. asistovanou sebevraždu, která u nás není dovolená. Odmítla totiž klasickou léčbu rakoviny prsu a svůj boj s nemocí postupně prohrávala...

„Moje sestra Patricie prosila o smrt,“ řekla deníku Aha! herečka a bývalá manželka Bolka Polívky (71). Obě sestry bojovaly se stejnou zákeřnou chorobou. Jenže Patricie se na rozdíl od Chantal vydala cestou alternativní medicíny. Odmítla chemoterapii i odstranění prsních žláz. „Chtěla se zaměřit na alternativní léčbu. Odmítla mastektomii a nakonec požádala o eutanazii,“ popsala Poullain. „Patricie zemřela ve Švýcarsku, kde je takový odchod legální. Byla jsem za ní, v klidu jsme se rozloučily,“ zavzpomínala.

Oddělená od rodiny

Teď herečku ohrožuje koronavirus, který ji oddělil od zbytku rodiny. Zatímco někteří její kolegové vnímají covid-19 jako těžší chřipku, ona vir rozhodně nepodceňuje. „Respektuji to, co nám říkají lékaři, a věřím klasické medicíně. Právě proto, že mám zkušenosti z docela blbý nemoci a že moje sestra doktory neposlouchala a odešla,” říká Chantal, která je sama kvůli prodělané rakovině prsu v ohrožené skupině.

Syn Bolka Polívky promluvil o brutálním napadení. A kráska z Novy neudržela emoce v živém vysílání

Video se připravuje ...

Situace se zhoršila

Bohužel tak nemůže stále letět za rodinou do Francie. „Mojí mamince je pětaosmdesát let a dostala covid-19. To samé moje neteř. Obě jsou dnes zdravé jako hříbky. Ale chtěla jsem za nimi jet. Situace se bohužel zhoršila i ve Francii. Nemůžu si dovolit být v karanténě. To bych nezvládla. Tak spolu komunikujeme po skypu. Není to o tom, že se bojím o život, ale nechci být v izolaci,” vysvětlila Aha! Chantal na soustředění finalistů Anděl mezi zdravotníky v Chateau Šanov.

Vražda, nebo sebevražda?

Eutanazie je obvykle definována jako usmrcení na žádost, tedy se svolením poškozeného. České trestní právo ji nedovoluje, u nás je eutanazie posuzována jako vražda. V Německu a Švýcarsku je legální pouze jako asistovaná sebevražda.

Syn Vladimír chodí na testy

Chantal dle svých slov dodržuje všechna proticovidová opatření. „Na testech jsem zatím nebyla, měřím si teplotu sama, a když zjistím, že někdo kolem mě to dostal, tak se tomu bránit nebudu. Můj syn Vladimír na testech byl a je v pohodě,” tvrdí. Vladimír Polívka (31) musí absolvovat testy pravidelně kvůli natáčení Tváře, kterou nově moderuje místo Ondřeje Sokola (48).

Chantal Poullain: Doktorům věřím! Moje sestra je neposlechla a... Stalo se to nejhorší!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
23. 9. 2020 • 08:48

Každý den Chantal, plácá do novin ,jak exBolek je chytrý a plný humoru a teď zase neco

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.