Očekávaná předpremiéra dokumentu: Všichni sledovali, jak Slavík umíral! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Očekávaná předpremiéra dokumentu: Všichni sledovali, jak Slavík umíral!

Film Karel dojímá svým citlivým zobrazením legendy
Film Karel dojímá svým citlivým zobrazením legendy (archiv)

Zahajovacím snímkem dalšího ročníku Febifestu byl dokument o Karlu Gottovi (†80)! Až na několik zábavných momentů ale film ukazuje Slavíkovo odcházení a neúspěšný boj se smrtelnou nemocí.

Celovečerní dokument Olgy Malířové Špátové (36) s názvem Karel je intimní portrét pěvecké legendy, ale stejně tak je svědectvím o odchodu slábnoucího a vyčerpaného muže, jaké by nebylo lehké sledovat u kohokoliv, nemusí to být a priori Karel Gott. Hned v úvodu dokumentu se zpěvák dozvídá o prognóze a časovém rámci, jaký mu nemoc vyměřila, a prakticky celý dvouhodinový film pak – s odskoky do minulosti – pojednává o tom, jak se se smrtelnou diagnózou on a jeho rodina vyrovnávají a připravují se na nejhorší. Slavík v dokumentu také vzpomíná na zlatou éru nebo se setkává se starými přáteli. Režisérka Špátová velmi precizně pracovala s exkluzivními, vzácnými a soukromými archivními materiály, které vás doslova vcucnou. Na Gottovi je díky záběrům vidět, že chce žít, vystupovat, radovat se se svou rodinou, ale zároveň si je vědom blížícího se konce, ztrácí sílu, sluch, hlas...

První záběry z filmu KAREL: Neobvykle intimní pohled na Gotta:

Video se připravuje ...

Start 15. října?
Oficiální kinopremiéru naplánovala vdova a producentka Ivana Gottová (44) na 15. října, ale těžko odhadnout, jestli ji druhá koronavirová krize neohrozí.

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
20. 9. 2020 • 12:41

Dvouhodinový nekrolog!
Kdo měl Gotta rád, snad aby na to nešel.
Čekám na recenzi Mirky Spáčilové.
Půjde do Špátové a Gottové ?
Hm, hm ... uvidíme!

mbmb
20. 9. 2020 • 10:45

Máme plno vdov 40+ protože mamanci nechtějí děti když mladé ženy rodi děti ,tak se najde finančně zajímavý muž z jiné generace ! Vysaje jak upír mladí, sám si umře a ta vdova vypadá jak prababička ,musí platit ony za ten životní omyl

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.