Martin Preiss (47): DRSNÁ ZPOVĚĎ O PITÍ, PRÁŠCÍCH A ODVYKAČCE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Martin Preiss (47): DRSNÁ ZPOVĚĎ O PITÍ, PRÁŠCÍCH A ODVYKAČCE

Martin Preiss
Martin Preiss (Foto Aha! – David Kundrát, Pavel Machan a David Malík)

Rok a půl abstinuje. Snaží se nedotknout alkoholu, a hlavně nepolykat prášky na spaní. Syn Viktora Preisse (73) Martin (47) jich prý dokázal sníst i dvě plata za den. A čtvrt století se opíjel! Mnoho prý nechybělo, a upil se k smrti

Herec a exmoderátor soutěže Chcete být milionářem? o sobě říká, že byl skoro 25 let závislý a kdyby toho nenechal, mohl zemřít. „Mnoho asi ne chybělo. Od 18 let jsem to dě lal vrcholově. Ta potřeba u byla téměř na hraně,“ přizna Martin, který se prý propil až předstupni nechvalně známé ho deliria tremens. Alkoholic ké psychóze mnohdy končíc smrtí. „Všechno je zdánlivě pohodě, a pak začnou asoci ální projevy. Začnete nestí hat, odvolávat práci, je vám špatně. Nepamatujete si, c bylo dva dny zpátky. Začín zoufalá potřeba se v časných ranních hodinách napít. My slíte si, že vodka z vás není cí tit. Dodnes se za to stydím, ž to někteří ze mě cítili,“ svěři se ve velmi otevřeném rozho voru v DVTV. Závislý byl ta silně, že by toho prý tehdy ne nechal, ani kdyby mu hrozil zbavením svéprávnosti. Zvlád to jen proto, že chtěl sám.

Epileptické záchvaty
Větší problém než nesáhnout po sklence pro novou posilu seriálu Sestřičky byla ale závislost na lécích. Té propadl hlavně po svém rozvodu s první manželkou Klárou, se kterou má dceru Viktorii. Třináctileté manželství měl v roce 2004 zazdít kvůli románku se svou současnou ženou Martinou (44). Přestal spát a začal polykat prášky na spaní, které mu lékaři ve velkém předepisovali. Prý jich občas zvládl sníst i dvacet denně! „Setkal jsem se i s kardiologem, který jich konzumoval 400 denně, smáli jsme se mu, že to má jako müsli a přežil to,“ popsal s tím, že měl ale po vysazení epileptické záchvaty a vymylo mu to mozek.

Léčebna i záchytka
„Abstinenční příznaky jsou strašlivý. To množství jsem neustále zvyšoval,“ dodal a přiznal, že skončil nejen v léčebně, ale i na záchytce, kde se o něj vůbec nikdo nestaral. Paradoxně v těch nejtěžších chvílich se naučil být šťastný. „V léčebně vám stačí tepláky, lžíce a sprchový gel. Přestanete toužit po věcech, který jsou zbytečný,“ hlásá.

Martin Preiss se vrací na obrazovky! Řekl, co ho přivádí k šílenství!

Video se připravuje ...

Smysl hledá v práci
Osmnáct měsíců je sice čistý a dochází do léčebny i na sezení s terapeuty, hlavně ale musel producentům dokázat, že už se nenapije. „Vždycky jsem nějakou práci, aspoň nárazově, měl. Ale lidem, které jsem zklamal tím, že jsem někam nepřišel, jsem musel prokázat spolehlivost,“ říká. Naštěstí mu uvěřili na Primě, kde natáčí seriál Sestřičky Modrý kód. „Vymínil jsem si určitý počet natáčecích dní v měsíci. Jsem rád, protože mi to dává řád,“ uzavřel.

Prokleté divadlo
Se svým tátou Viktorem Preissem se v soukromí prý často stýká. Přestože dřív šel v divadle v jeho stopách, teď už si jeviště zakazuje. „Dneska je důležitý se vůbec nedostávat do okolností, které by mě do závislosti vháněly. Třeba divadlo. Nic mi nezpůsobovalo takový stres jako hraní divadla. To vniřní znásilňování, když se vám nejmíň chce, ale musíte. To mě strašně sebralo. Nikdy jsem nebyl suverén a musel jsem si to dodávat tím alkoholem,“ říká.

Martina Preissová o životě s psychicky nemocným manželem: Podívejte se, jak vypadám!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
konvalinka34
1. 9. 2020 • 12:16

Moc, opravdu moc držím palce, ať to dál zvládnete. Máte úžasné rodiče a nádhernou dceru Viktorii, celá vaše maminka v mládí. Věřím, že máte nový, životní start.

majojo
1. 9. 2020 • 06:35

Ježíšmarjá, ty vole, tak proč ses do toho tyjátru vůbec pouštěl? Musel jsi vědět, že svoje rodiče prostě nepřehraješ, tak proč jsi nezvolil jinou cestu jako tvůj brácha? Asi by ses musel živit prací co?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.