Hvězda seriálu Ulice Rudolf Hrušínský: Přání si plním 30 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda seriálu Ulice Rudolf Hrušínský: Přání si plním 30 let

Rudolf Hrušínský
Rudolf Hrušínský  (Aha! – Dan Černovský)

Nabíral energii jako obvykle. S prutem v ruce a po pás ponořený ve Vltavě. Potřeboval se nadechnout. Dotočil film Stáří není pro sraby a teď má Rudolf Hrušínský ml. (73) před sebou coby Vlasta Pešek opět natáčení seriálu Ulice.

S novým filmem režiséra Tomáše Magnuska (36), ve kterém si chce coby důchodce ještě před smrtí splnit seznam svých přání, se ale neztotožňuje. „Já už si tahle přání raději plním posledních třicet let. Nečekal jsem, až budu nad hrobem, to bych už taky nemusel nic stihnout,“ vypráví pro Aha! Hrušínský s tím, že měl a má celý život jen jedno velké přání: procestovat svět a nejlépe s prutem. „Skoro celý život jsem mohl cestovat akorát do NDR, a ještě s komplikacemi. Takže v době, kdy to jde, se snažím dohnat, co můžu. Věk je ale neúprosný a nevím, jestli všechno stihnu,“ zamyslí se. A když mu prý závazky herce nedovolují zrovna chytat dravé tajmeny v Mongolsku, chytá v našich vodách.

Ulice: U Peška na návštěvě

Video se připravuje ...

„Na pstruhy mám nejraději horní tok Vltavy, od Vyššího Brodu k Rožmberku, miluji i Otavu od Annína po Žichovice. Na kapry jezdím na Lužnici, Berounku a do Třeboně,“ vysvětluje zanícený rybář, kterého jsme zastihli zrovna v Rožmberku nad Vltavou. „Můj kamarád Franta Kůrka tady má rybářskou baštu, kde celej rok vaří tu nejlepší rybí polívku na světě. Miluju ji i studenou k snídani,“ básní Hrušínský a upozorňuje, že když s Frantou chytnou pstruha, pustí ho. Okouna ale rádi zbaští. „Okouni nemají tady v těch vodách co dělat,“ vysvětluje Hrušínský, který teď v létě ještě jezdí zájezdovky s představením Blbec k večeři Divadla Bez zábradlí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.