Zdrcený Frej po náhlé smrti snoubenky Gábiny (†56): Zachraňuje ho Stašová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zdrcený Frej po náhlé smrti snoubenky Gábiny (†56): Zachraňuje ho Stašová

Simona Stašová a Ladislav Frej
Simona Stašová a Ladislav Frej (archiv)

V těch nejhorších chvílích mu nabízí pomocnou ruku. Ladislavu Frejovi (78) umřela snoubenka Gábinka (†56) na rakovinu slinivky. Simona Stašová (65) s hercovou partnerkou strávila její poslední týdny a bude se snažit Freje vrátit zase do života...

Když s Ladislavem Frejem zkoušela na zahradě jeho rodinného domu v Hostivicích u Prahy novou divadelní hru Na zlatém jezeře, netušili, jak málo času Gábině zbývá. „Dala Láďovi krásný kus života a to samé on jí, setkali se v pravou chvíli a měla krásný závěr života. Bylo nádherné je spolu vidět, oba naplněné láskou,“ svěřila smutně Stašová. Ta má velkou obavu o svého kolegu a kamaráda. „Život nese krásné ale i smutné stránky. Udělám všechno pro to, aby Láďa dostal zase smysl života, cítím vděčnost, že ho budu mít v životě,“ slibuje Simona, která věří, že právě práce bude jeho novým motorem do života.

Odešla mladá

V posledních dnech Gábinina života se s ní Stašová spřátelila. „Gábinka nám nahazovala text, byla u toho, když jsme zkoušeli u nich na zahradě, byla vzácný člověk, nezasloužila si takto mladá odejít. Je mi ctí, že jsem mohla v posledním čase se s ní setkávat,“ popsala průběh zkoušení nové hry Simona. I díky její pomoci mohlo vzniknout skvělé dílo, které však hercova snoubenka zhlédnout v divadle už nestihla. „Zatím ho viděla jen moje maminka, která je velký kritik a nešetřila slovy chvály,“ svěřila dcera Jiřiny Bohdalové (89).

Podívejte se na mnoha Českými lvy oceněný film Štěstí, kde Simona Stašová ztvárnila vedlejší roli paní Součkové: 

Vděk před smrtí

Hercova snoubenka pěla na Simonu Stašovou jen samé ódy. „Jsem teď nesmírně vděčná Simoně Stašové, že Láďovi nabídla krásnou roli v představení Na zlatém jezeře. Úplně se do toho vžil a na každou zkoušku se Simonou se těší jako dítě na lízátko. To víte, hraje Normana, kterého ve filmu Na zlatém jezeře hraje Henry Fonda. Takže se dme pýchou. Aspoň na chvilku má myšlenky jinde a netrápí se se mnou. Práce mu moc pomáhá,“ řekla Gábinka v posledním rozhovoru pro Aha!. S rakovinou slinivky se prala statečně.

Stašová po prohře na Lvech: Jsem divadelnice, moje energie na plátně není vidět!

Video se připravuje ...

„Láďu vzala ta moje nemoc daleko víc než mě. Snažil se mě nelitovat, já ale na něm viděla a cítila, jak se musí přemáhat, aby to s ním neseklo. Jak vlastně bravurně odehrává svou roli, kterou vůbec nechtěl,“ svěřila se hercova snoubenka, kterou už si Frej nestačil vzít. Boj se zákeřnou nemocí prohrála v noci ze soboty na neděli...

Motivace Oscary

Byla to Stašová, která si vytkla za cíl romantickou komedii Na zlatém jezeře Ernesta Thompsona (†86). A stejnojmenný film s Henry Fondou (†77) a Katharine Hepburnovou (†96) si přímo zamilovala. „Okouzlili ji manželé Norman a Ethel. On, tedy já, věčně brblající profesor v penzi a ona, tedy Simona, chápající žena, starající se o muže s neutuchajícím půvabem,“ komentoval už dříve Frej s tím, že Fonda i Hepburnová za role získali Oscary. „I to je pro nás velká motivace,“ přiznal herec, který je Simoně vděčný, že si vybrala jako Normana právě jeho.

Herec měl další těžký den: Na smutek nosí bílou

Už je na vše sám. Ladislav Frej zůstal poté, co o víkendu zemřela jeho milovaná Gábinka (†56), jako kůl v plotě. Herec měl v úterý samé smutné vyřizování. Doma v Hostivici se stavil jen na otočku. Frej na rozdíl od české tradice neoblékl po odchodu přítelkyně černou košili. Naopak. Stejně jako před 6 lety na pohřbu kamaráda a kolegy Jardy Kaňkovského (†69) nosí bílou a světlé kalhoty.

„Ctím východní způsoby,“ osvětlil před časem Ladislav svůj přístup. V čínské, vietnamské a indické tradici symbolizuje bílá barva smrt a je barvou duchů. Smuteční oblečení je proto bílé. Herec je pohublý a v očích má stín. Charizmatický Frej prožívá ty nejhorší chvíle. Musí vyřešit poslední rozloučení s přítelkyní, s níž se loučit nikdy nechtěl. Osud se neptá, jen zasazuje rány.

Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.