Nový Pan Tau je natočen: Místo Preisse buřinku nosí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nový Pan Tau je natočen: Místo Preisse buřinku nosí...

Viktor Preiss
Viktor Preiss (Pavel Machan, Caligari Film, archiv)

Je hotovo! Německá produkční společnost Caligari dokončila natáčení a střih nových dílů dětského seriálu Pan Tau! Původně na nich měla pracovat s Českou televizí, ta ale nakonec dala od projektu ruce pryč.

Důvod? České straně se nelíbilo, kam se seriál ubírá. Původně to vypadalo, že si hlavní roli po Otto Šimánkovi (†67) střihne Viktor Preiss (73). Němci ale raději sáhli po anglickém stand-up komikovi Mattu Edwardsovi (45). „Pan Šimánek, když hrál, tak šetřil s mimikou. A to pan Edwards je neřízená střela a je moc výrazný,“ řekl deníku Aha! původně plánovaný režisér za českou stranu Karel Janák (49).

Viktor Preiss o Hodinářově učni: Co prozradil o své roli v nové pohádce?

Video se připravuje ...

Nová čtrnáctidílná série vznikla v Německu – a to v angličtině, s britskými a německými herci. Německá televize ARD začne letos na podzim nové díly vysílat. Původní tvůrci seriálu, režisér Jindřich Polák (†78) a scénárista Ota Hofman (†61) už nežijí. Práva k natočení dalších dílů si německá produkce zajistila před několika lety.

Vystřiženo z pořadu GEN: Viktor Preiss otevřeně o "pitvoření"

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.