Ladislav Trojan na pohřbu Jana Skopečka (†94): Po obřadu do nemocnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ladislav Trojan na pohřbu Jana Skopečka (†94): Po obřadu do nemocnice

Ladislav Trojan
Ladislav Trojan (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK/Ondřej Deml)

Patřil už do rodiny a tak na posledním rozloučení s Janem Skopečkem (†94) v krematoriu zaujal místo v první řadě mezi hercovými nejbližšími. „Jsem rád, že je ten pohřeb dneska, zítra už budu v nemocnici,“ řekl Aha! včera Ladislav Trojan (88), který se na rozlučku s kamarádem jen stěží dobelhal.

Začala mu totiž najednou otékat a krutě bolet jedna noha. „Takže to nebolí, jenom když ležím, anebo nechodím. A v sedě to nebolí pouze tehdy, když mám nohu nahoře,“ svěřil Trojan, když opouštěl Velkou obřadní sín strašnického krematoria v Praze, kde mu navždy zmizel kamarád. „Chodím do nemocnice v Motole, tam ale pořád jenom bádali, proč ta noha otéká. Teď už na to prý přišli a tak mě tam syn Ivan zítra veze na nějaký zákrok. Tak snad s tím něco udělají,“ dodal Trojan.

Herec se se Skopečkem přátelili dlouhá léta a bývávaly doby, kdy ještě v hospodě při skleničce vína tvořili ještě s Lubomírem Lipským (†92) silnou trojku. Přesně takovou, jakou byli v legendárním seriálu z roku 1963 Tři chlapi v chalupě. „No jo, Skopeček byl můj otec Potůček. Poslední roky jsme spolu nadávali na Lipskýho, že nás tu nechal samotný. A teď? Teď tady s odchodem Honzy otravuju na tom světě už sám. Pěkně oběma děkuju,“ komentoval Trojan, který svého otce Potůčka viděl naposledy před pandemií. Skopečka v domově důchodců se ale jinak snažil často navštěvovat. „Určitě tak jednou za dva měsíce. To víte, už to moc nešlo, v rámci možností jsme spolu ale vždycky pokecali, dělalo mu to radost,“ podotkl Trojan, který kvitoval, že na pohřeb přijela z Francie, kde žije, i Skopečkov dcera Marie (65), kterou měl s manželkou Věrou Tichánkovou (†93), slavnou Černou kronikou z Ať žijí duchové! „Skopeček si stěžoval, že na něj dcera kašle a tak sem moc rád, že je tady,“ poznamenal Trojan.

Zesnulý Skopeček: Před smrtí se cítil osamělý. A Nedvěd promluvil o komplikacích při porodu

Video se připravuje ...

Macháčková přišla s whiskey
Smuteční řeč nad rakví pronesla Kateřina Macháčková (70), která herci symbolicky na poslední cestu věnovala láhev whisky. „Znám ho skoro padesát let, natáčeli jsme společně epizodu Neobyčejných životů, kde jsme se dost přiblížili. Chtěla jsem, aby tady zaznělo, že má velkou zásluhu na slávě libeňského divadla. Že byl věrný divadelník. To je totiž krásná vlastnost, která se teď úplně nenosí,“ řekla Macháčková. Skopeček byl totiž zakládajícím členem někdejšího pražského Divadla S. K. Neumanna, nynější Palmovky.

Zpíval mu Burian
Smuteční věnec zaslal i prezident republiky či ředitel České televize. V průběhu rozloučení zazněl i Sinatrův hit Strangers in the Night či Burianův Přednosta stanice. Došlo i na píseň Vydrholec, ke které Skopeček napsal text.

Gottova Stella je zpátky na Bertramce. A Skopečkovi zbyly jen tři věci

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.