Michal David: Dvakrát zkažené 60. narozeniny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Michal David: Dvakrát zkažené 60. narozeniny!

Michal David
Michal David (profimedia.cz)

Pandemie udělala Michalu Davidovi pěknou čáru přes rozpočet. Zkazila mu jeho 60. narozeniny, které má zítra, a to dokonce dvakrát za sebou. A možná důsledky koronaviru zaúřadují na hitmakerově jubileu ještě potřetí.

Michal se rozhodl, že šedesátku oslaví v červnu v pražské O2 areně dvěma koncerty. Prodalo se vmžiku úctyhodných 32 tisíc vstupenek, leč pandemie koncerty zrušila a přesunula na konec září. Michal to ale nevzdal a rozhodl se, že v červenci tedy alespoň uspořádá narozeninové miniturné sedmi koncertů pro povolených 1000 lidí. „To jsem ale nakonec musel taky zrušit. Zdá se, že ještě není dobrá doba. Lidé jsou stále nejistí, mnozí mají z větších akcí pořád strach. Takže jsem jako ostatní i já miniturné musel posunout na září,“ přiznal hitmaker. Na světě byla druhá narozeninová trhlina.

Bude koncert?
A teď je ale otázkou, zda- -li nevznikne ještě třetí ouvej. Zatím se počítá s tím, že dvě zářijové O2 areny by se staly vyvrcholením turné. Jenže hrozí »ale«. „Může se stát, že vláda do té doby ještě nepovolí koncerty pro tolik tisíc lidí a O2 areny se budou muset přesunout na příští rok,“ je už raději smířen dopředu Michal. Mělo by to ale pro hitmakera a jeho příznivce i jednu velkou výhodu. Michalovým hlavním hostem v O2 areně měla být americká disco skupina Village People, jejíž hit Y.M.C.A. zabodoval na celém světě a stal se nesmrtelným. „V září by mně k narozeninám ještě asi zazpívat nemohli. Příští rok, když už by se z Ameriky, a vůbec Evropy dalo vycestovat, by to ale mohlo klapnout,“ vysvětluje Michal.

Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká zeshor

Video se připravuje ...

 

Cítím se na 40
Ať to všechno ale dopadne jakkoli, hitmaker si rozhodně žádné vrásky nedělá. Zítra pořádá doma narozeninovou zahradní párty, na které očekává kolem sta lidí, a pěkně si to prý užije. „S moji rodinou Kludských jsem už oslavu měl sedmého července v italské restauraci. A za týden jedeme do Přerova, kde proběhne oslava zase s rodinou manželky,“ těší se Michal a upozorňuje, že ze šedesátky depky opravdu nemá. „Není důležitý, kolik člověku je, ale na kolik se cítí. A já se cítím na čtyřicet,“ komentuje zítřejší oslavenec, kterého prý hned tak s dárkem nikdo nepřekvapí. „Třeba se to ale někomu povede. Sám jsem zvědavý,“ směje se.

Není sobec
A co on by si k šedesátinám nejvíc přál? Samozřejmě nehmotného. „Budu asi nudný. Přál bych si ale zdraví a nejen pro sebe a svoji rodinu a nejbližší, ale pro lidi na celém světě,“ neváhá ani vteřinu s odpovědí. „A přál bych si, aby se všem lidem zase vrátil život do normálu, jak tomu bylo před pandemií. A vůbec mně nejde jenom o showbyznys, to bych byl pěkný sobec,“ zdůrazňuje Michal.

Slavil s Gottem
V den dobytí Bastily 14. července se nenarodil jen Michal, ale i Karel Gott (†80). Často proto oba zpěváci slavili narozeniny spolu. Když se to náhodu někdy nepodařilo, nikdy si nezapomněli vzájemně pogratulovat. A proto i teď Michalova zahradní párty bude jakousi vzpomínkou na Slavíka a jeho nedožité 81. narozeniny.

Michal David a Karel Gott slaví narozeniny ve stejný den: Co hitmaker prozradil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Petefi
16. 8. 2020 • 15:10

Definovat co je normální život asi nejde. Někde je to jedno jídlo denně a usínat s hladem. Rozmazlení pláčou stále, chudáci spíše mlčí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.