Ennio Morricone (†91): Špinarová mu dala kopačky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ennio Morricone (†91): Špinarová mu dala kopačky!

Ennio Morricone
Ennio Morricone (profimedia.cz)

Jednoho dne se vrátíš. Hit, který Věru Špinarovou (†65) proslavil. Když ale zpěvačku před třemi lety, dva měsíce před její smrtí, oslovil jeho autor, italský skladatel Ennio Morricone (†91), aby ji zazpívala spolu s ním na pražském koncertě, dostal nečekanou odpověď!

V pondělí odešel do uměleckého nebe Ennio Morricone (†91). Bylo mu devadesát jedna let. Nešťastně spadl a na následky úrazu zemřel. Byl legendou, dirigentem a nejžádanějším skladatelem, který složil hudbu k více než 500 filmům a seriálům. Ještě loni vystoupil v Česku, oslavil devadesátiny. Jeho největší hit z filmu Tenkrát na Západě u nás nazpívala zpěvačka s fenomenálním hlasem Věra Špinarová (†65). Song Jednoho dne se vrátíš ji vynesl na špičku naší pop-music. Jenže právě kolem něj se odehrálo něco, co by ani sám autor nečekal.

Zesnulá zpěvačka Věra Špinarová má náhrobí desku po boku svého bratra Lubomíra na hřbitově v Ostravě.

Když se před třemi lety skladatel Morricone vydal na evropské turné, měl velké přání. Aby si s ním v každé zemi, kde vystoupí, jeho největší hit zazpívala zpěvačka nebo zpěvák, který ho v daném místě proslavil. Volba byla jasná, produkce volala Špinarové. „Věrka se prý zeptala, o kolik půjde písniček. Když jí řekli, že jen o tu jedinou, prohlásila, že se na to může vykašlat, že kvůli jedné písničce nepojede z Ostravy do Prahy,“ prozradil Nedělnímu Aha! zdroj ze zpěvaččina okolí, kterému příhodu později líčila. „Ona si ho vážila, ale byla bodrá a říkala věci na rovinu. Nerada jezdila »jen tak« tři sta kilometrů,“ dodal. Jestli se Morricone dozvěděl pravdu, není jisté. Košem by mu totiž dokázal dát jen málokdo! Pro Věru Špinarovou by navíc byl koncert v únoru 2017 jedním z posledních. V březnu na vystoupení v Čáslavi zkolabovala, po čtyřech dnech v kómatu zemřela. O tři roky později ji následoval i skladatel jejího neslavnějšího hitu...

Celý článek si můžete přečíst v nedělním vydání deníku Aha!

Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.