Výbuch bytu v Holešovicích: Steimarová dál zůstává u dcery | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Výbuch bytu v Holešovicích: Steimarová dál zůstává u dcery

Anna Polívková s maminkou Evelynou Steimarovou
Anna Polívková s maminkou Evelynou Steimarovou (archiv Blesku)

Výbuch a požár v Holešovicích zabil muže (†57) a vyhnal z bytů přes 50 lidí. Mezi nimi i herečku Evelynu Steimarovou (75), která teď pobývá u dcery Aničky Polívkové (41).

Většina obyvatel se mohla vrátit domů, ovšem barák je od středy odpojen od elektřiny a vody. „A to není k žití. Nastěhovala se tedy dočasně k Aničce. Snad to nebude nadlouho,“ řekla Soňa Kodetová, u které Steimarová pobývala poté, co musela ve středu vyběhnout na ulici nenalíčená a jen v županu. Rodinám ze čtyř nejzasaženějších bytů zajišťuje ubytování radnice Prahy 7 ve spolupráci s magistrátem. „O všechny je postaráno. Ve středu byla ubytována první rodina, další dvě budou nastěhovány v dalších dnech, v současnosti jsou u rodiny či známých,“ řekl mluvčí radnice Prahy 7 Martin Vokuš. Na místě včera pokračovalo vyšetřování příčin vzniku požáru, jeho výsledky budou známy pravděpodobně v úterý.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.