Bratři Trojanové: Drsné vyřizování účtů před štábem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bratři Trojanové: Drsné vyřizování účtů před štábem

Vousatý Ivan Trojan s bratrem Ondřejem
Vousatý Ivan Trojan s bratrem Ondřejem (herminapress.cz)

Předtím spolu točili jen jednou, Želary, a šlo to skvěle. Bratrský tandem – Ondřej Trojan (60) za kamerou a mladší Ivan Trojan (55) před ní, tak zněl jako výborný nápad. Jenže každý z nich je jiný, a tak si občas vyřizovali účty pěkně nahlas před celý štábem nové komedie Bourák.

Pokaždé, když jako režisér dostal do ruky scénář, přemýšlel, jak do něj mladšího bratra obsadit. „Brali jsme to i jako povinnost tátovi a mámě zanechat něco spolu. Těch příležitostí točit spolu přece jen už moc nebude,“ vysvětlil v DVTV. Zpočátku si ale mysleli, že budou mít na všechno daleko víc času a před natáčením aspoň trošku sladí svoje rozdílné povahy. To se ale nepovedlo. „Bohužel Ivan byl v takovém pracovním zápřahu, že mi na roli sice kývnul, ale na přípravu jsme měli míň času, než kolik bychom si oba dva přáli. Takže některé věci jsme řešili při natáčení a před štábem, a to přinášelo i takové okamžiky, kdy bych tu bratrskou spolupráci označil spíš těmi zápornými znamínky,“ naznačuje režisér, že vše vždy neprobíhalo v klidu.

„Když jsme se štengrovali jako děti, tak buď měl pravdu Ondra a fakt ji měl, nebo neměl, ale byl silnější a starší. Tyhle křivdy z dětství, respektive Ondrův pohled na mě jako na mladšího bratra, který se musí usměrňovat, se občas projevily,“ oponoval mu Ivan s tím, že se jejich ega prostě občas střetla a nešlo to řešit diplomaticky. „Ano, někdy došlo i na to, že jsme si to museli před štábem vyříkat nahlas,“ přiznal režisér hádky na place. Například když musel manuální antitalent Ivan před kamerou svářet auto. Přes kryt na očích nic neviděl a zažehnout jiskru mu moc nešlo. „Ondra už se rozčiloval, že zdržuju. Kolem těchhle scén to v garáži docela dost jiskřilo,“ uvedl herec příklad. Jejich společné dílo je v kinech už ode dneška.

Hospodský z Okresního přeboru vzpomíná na Trojana: Kazil jsem mu natáčení!

Video se připravuje ...

Tak takhle ne
Ač mají stejné geny, oba jsou zvyklí pracovat jinak. Takže to sem tam muselo bouchnout. „Přestože se známe, tak jsme byli oba zvyklí na jiné postupy. Já jsem osoba, která si ráda na plac dojde a ty věci si osahám, a brácha měl pocit, že bych měl sedět v křesle a nechat ty lidi dělat svou práci,“ vysvětluje Trojan starší. „Už mi není 15 a je to tvůrčí práce a už mám taky nějakou představu,“ dodal Ivan.

Bratrská zlomyslnost
Slušně si ho podal. Nechal mu nasadit paruku, jakou naposledy nosil král rokenrolu Elvis Presley (†42). Navlékl mu gigantický prsten, který se mu pořád někde zachytával a dral mu kůži. A z černé komedie Bourák pro něj Ondřej udělal tak trošku i malou StarDance – aby se tancem nepolíbený Ivan Trojan zvládl pět minut kroutit do rytmu, musel chodit půl roku trénovat k Marku Zelinkovi z taneční show. „To, že obsadil právě mě, beru jako takovou bratrskou zlomyslnost, která nás s Ondřejem provází od dětství. On vždycky něco vymyslel a já jako mladší bratr jsem se mohl přetrhnout, abych to splnil,“ shrnuje Trojan.

Ivan Trojan jako Šarlatán: Strhující životopisné drama inspirované skutečným příběhem.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.