Tenhle »CUCÁK« je Cina! Bylo mu pouhých 11 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tenhle »CUCÁK« je Cina! Bylo mu pouhých 11 let

Honza se musel kvůli filmování také nechat ostříhat nakrátko. Po tátovi je poloviční Rom.
Honza se musel kvůli filmování také nechat ostříhat nakrátko. Po tátovi je poloviční Rom. (Foto Aha! – Marek Pátek, film Smradi)

Talentu má na rozdávání, první zkušenost ve filmu Smradi pro Jana Cinu (32) ale byla tak drsná, že herectví skoro vzdal! Přitom měl slavné adoptivní rodiče – Ivana Trojana (55) s Petru Špalkovou (45). On sám tehdy ztvárnil problematického romského kluka Lukáše.

Jako malý chodil na základní uměleckou školu. Svůj první velký filmový scénář dostal už v jedenácti letech. „Režisér Zdeněk Tyc k nám přijel domů, řekl jsem mu básničku a on mě vzal. Rodiče mi hráli Petra Špalková a Ivan Trojan, žili jsme ještě s mými dvěma »bratry« několik měsíců natáčení jako opravdová rodina,” zavzpomínal herec a vítěz druhé Tváře na vznik snímku s velmi silným příběhem podle autobiografického scénáře spisovatelky Terezy Boučkové (62), jehož reprízu jste mohli vidět včera na ČT2.

Na své první filmování ale Cina dvakrát příjemné vzpomínky zrovna nemá. „Při natáčení Smradů jsem poznal, že herectví není jen samá legrace, že je to tvrdá práce. Člověk musí ráno za tmy vstávat, být veselý, i když je smutný,“ svěřil se Honza. Po této zkušenosti dokonce ani nechtěl být hercem. „Odradilo mě to. Toužil jsem spíš stát se druhým Danem Nekonečným – zpěv, barevné konfety, ohňostroje...” prozradil Cina v rozhovoru pro Novinky. „Stejně jsem ale skončil na konzervatoři a na DAMU,” dodal s úsměvem.

Zrodil se Herec

Ve stejném roce, kdy se natáčeli Smradi, se jedenáctiletý Honza mihnul zároveň ve filmu Únos domů a dvou televizních inscenacích (Byla láska..., Černý slzy). Po škole se objevil v mnoha seriálech od Ordinace přes Comeback po právě natáčeného Herce, v němž má dokonce titulní roli. V roce 2016 se stal vítězem druhé Tváře, o tři roky později byl nominován na Českého lva za vedlejší roli ve filmu Národní třída.

Spolu z domu: Jan Cina s přítelem zahřáli u srdce zdravotníky z Bulovky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
libormer
9. 4. 2020 • 04:34

Už navěky Monserrat Caballe.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.