Ringo Čech o Gottovi: Z posledního setkání se dodnes nevzpamatoval | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ringo Čech o Gottovi: Z posledního setkání se dodnes nevzpamatoval

František Ringo Čech zavzpomínal na poslední setkání s Mistrem
František Ringo Čech zavzpomínal na poslední setkání s Mistrem (Foto Bioscop/Bio Illusion a archiv Blesku, Petr Adámek, Instagram.com, ara)

Až téměř po roce se dokázal František Ringo Čech (76) svěřit s něčím, co ho dodnes bolí. A to je poslední setkání mezi čtyřma očima s Karlem Gottem (†80), které proběhlo loni na jaře. U Slavíka byla už naplno rozvinuta akutní leukemie...

Karel chtěl, aby i Ringo zavzpomínal pro jeho autobiografickou knihu, která vyjde snad už teď na podzim. „Byl jsem tam u nich mockrát. Božskýho vždycky rád vidím. Ivanka udělala kafe, seděli jsme, oni psali knihu s Gottem dohromady. Tak jsem vydoloval z paměti několik zajímavých historek s Karlem,“ komentuje Ringo s tím, že vše Slavíkova manželka Ivana (44) natáčela na diktafon. Slavík byl neuvěřitelně milý. Bylo prý už na něm ale hodně vidět, jak moc je na tom špatně. „Říkal: Ringo, já tě skoro nevidím, vidím jen obrys, skoro tě neslyším...“ vzpomíná Čech, který se dodnes z oné návštěvy nevzpamatoval.

Bolavé setkání

„Seděli jsme tam smutně, dva celoživotní kamarádi. Ivanka kolem něj tančila...“ komentuje to textař. S Gottem se tehdy domluvil, že vystoupí na oslavě jeho osmdesátin koncem června v Divadle na Jezerce. „Že by mě chtěl na jevišti, abych něco řekl, abych neseděl jenom v hledišti. Tak jsem řekl, že velmi rád,“ netají Ringo s tím, že Karel potom v divadle řval při jeho vystoupení smíchy.

Kafe už nestihli

Ringovi potom také volal a zval ho na chalupu do Doubice, aby se zastavil na kafe. „Jasně, Karlušo, to víš, že jo,“ odpověděl Ringo. Potěšilo ho to. Ale už nikam nejel. Karel umřel. A Ringa jeho smrt tak vzala, že nebyl ani schopen zúčastnil se mše v katedrále Sv. Víta. „Byl jsem moc smutnej, moc. Možná řeknete, je to poslední pocta, ale tu já mu vzdávám furt. Co bych k tomu řekl? S Karlem umřelo celý moje století. Vůbec celý minulý století umřelo s Karlem Gottem. Je to konec, bez Karla to nepůjde,“ konstatuje smutně Ringo a dodává: „Karle, ať máš v nebi doložku nejvyšších výhod, protože i tam budeš VIP!“



Přečtěte si
mbmb
18. 5. 2020 • 11:21

Odporný F.R.Cech umí podlizat když jde o peníze Tenhle špinavý
Smradlavec už neví co by

mord
17. 5. 2020 • 17:26

Šmudlo hanainge tvůj výše uvedený žvást se nezakládá na pravdě. Ta je taková, že jsi nemocná. Buď ty prášky budeš brát pravidelně nebo skončíš v kleci

paralenka
17. 5. 2020 • 08:26

Raději tu ženskou nekomentovat! Domnívám se, že jde o onu posedlou Němku, která Gotta pronásledovala na každém kroku. Není normální, vyjadřuje se mimo realitu a osobně se divím, že blábol tu našel své místo! Zkuste ji hodit do vyhledávače!

pinkfloyd23455
17. 5. 2020 • 06:36

Hanainge ty budeš asi velká krava co???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.