Sexy krásky nelení: Jak se dělá móda v karanténě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sexy krásky nelení: Jak se dělá móda v karanténě!

Bella Hadidová se musela nastavit tak, jak ji po telefonu navigovali profesionální fotografové. To tým časopisu Vogue jí dal volnou ruku. Výsledek focení s balonky můžete vidět v pravém rohu. A teď, co je lepší, že?
Bella Hadidová se musela nastavit tak, jak ji po telefonu navigovali profesionální fotografové. To tým časopisu Vogue jí dal volnou ruku. Výsledek focení s balonky můžete vidět v pravém rohu. A teď, co je lepší, že? (Foto Profimedia.cz, ara)

Pánské obleky vystřídaly tepláky, minisukně a blůzy zase šortky a vytahaná trička. Pandemie koronaviru zasáhla všechny oblasti T ekonomiky, tu módní nevyjímaje. Lidé v izolaci zkrátka nepotřebují dobře vypadat, stačí, když se cítí pohodlně. A na změnu ve spotřebitelských preferencích pochopitelně musely zareagovat i světové značky…

Specifická poptávka není to jediné, s čím se musejí návrháři a módní domy vyrovnávat. Tržby dramaticky klesají. Společnost Zara například v březnu vykázala o 24 % nižší příjmy, značka H&M dokonce o 46 %. Stovky lidí přišly o práci. Oděvním odvětvím prostupuje strach z budoucnosti. A tak se i firmy věhlasných jmen musely přizpůsobit a ustoupit ze svých zásad, přes které do té doby nejel vlak…

Fotografové bez práce

Improvizovat musejí i modelky. Protože jsou fotostudia zavřená, dostávají dámy od svých zaměstnavatelů domácí úkoly. Samy se musejí nalíčit, obléknout se do nových hadříků a na mobilní telefony nafotit tzv. lookbook (přehled aktuální kolekce). Jaká to je fuška, už si vyzkoušela například Bella Hadidová (23), ale také Terumi Muraová, které se ovšem multifunkční práce příliš nezamlouvala. „S celým týmem jsem musela být ve spojení přes videohovor. Zatímco mi dávali pokyny, nastavovala jsem se a fotila,“ postěžovala si časopisu Allure.

Není rouška jako rouška

Doma si ji sice ušijete ze staré látky, pokud ale máte pár tisíc navíc, vyplatí se investovat. Jen málokdo se totiž může pochlubit designovými »náhubky« z dílny módních domů, jako je Coty, Gap, Chanel nebo Burberry.

Zbytek článku najdete v tištěné verzi Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.