Nemocný bavič Petr Novotný slavil: 40 let od svatby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nemocný bavič Petr Novotný slavil: 40 let od svatby

Petr Novotný
Petr Novotný (archiv, Jan Tůma, Martin Hurda, Dana Kolářová, )

Ačkoliv mu už několikrát šlo o život, Petr Novotný (72) měl teď pořádný důvod k oslavě. S manželkou v neděli slavili 40. výročí svatby. Mirka Novotná (67) při něm stále stojí v dobrém i ve zlém.

„Naši se vzali na den přesně před čtyřiceti lety na Staroměstské radnici. Mamince svědčil herec Milan Gargula, tatínkovi herečka Helena Růžičková,“ popsal Pavel, který se rodičům narodil rok po svatbě. Kromě syna Pavla mají ještě dcery Lenku (38) a Soňu (27), kromě toho před lety adoptovali syna Lukáše. Bavič je už také pětinásobný děda. Dcera Lenka je trojnásobnou matkou – Ester (12), Tobiáše a Johanky. Jeho syn Pavel má s manželkou Veronikou (38) dcery Lauru (9) a Sáru (6). A právě hodně potomků je podle Novotných také recept na šťastné manželství. „Děti, chce to děti. Čím víc, tím líp,“ shodují se Petr a Mirka, kteří mají harmonický vztah.

„Máme zásadu, že nic není problém. Nic neřešit. Ono to vyšumí... Nehádám se, protože Petr musí mít poslední slovo,“ popsala s úsměvem Mirka. Ale ne vždy jí bylo do smíchu. Poslední roky sužovaly oblíbeného baviče vážné zdravotní problémy. Vše odstartovala mrtvice v roce 2013. Sotva se z ní vzpamatoval, selhaly mu v roce 2016 ledviny a poté se přidaly potíže s močovým měchýřem. V roce 2017 bavič prodělal infarkt. Na začátku roku 2018 mu začaly selhávat orgány a lékaři o jeho život bojovali v sanitce několik desítek minut. Dokonce ho museli uvést do umělého spánku. Na podzim pak prodělal operaci nemocné prostaty, kterou nutně potřeboval, ale odkládala se kvůli jeho zdravotnímu stavu a dalšímu riziku narkózy.

Pavel Novotný s otcem na křtu Fešáků:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.