Vondra se vrátil! Novotný vystoupil s kritickým projevem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vondra se vrátil! Novotný vystoupil s kritickým projevem...

29. kongres ODS: Europoslanec Alexandr Vondra během kandidátního projevu na post místopředsedy (18.1.2020)
29. kongres ODS: Europoslanec Alexandr Vondra během kandidátního projevu na post místopředsedy (18.1.2020) (Blesk: Jakub Poláček)

Ve vedení ODS překvapivě skončila Alexandra Udženija (44)! Sobotní kongres jí dal stopku! Naopak se po letech vrátil na post místopředsedy europoslanec Alexandr Vondra (58)!

Ačkoliv Petr Fiala (55) už potřetí suverénně obhájil pozici prvního muže ODS, jeho dosavadní 1. místopředsedkyně Alexandra Udženija už to tak lehké neměla. A to i přesto, že stejně jako Fiala neměla vyzyvatele. V tajné volbě prvního místopředsedy nedostala dost hlasů a další boj vzdala. Stranický šéf poté vyzval, aby delegáti volili předsedu poslaneckého klubu Zbyňka Stanjuru (55). A ten měl netradičního vyzyvatele!

Nominaci dostal i řeporyjský starosta Pavel Novotný (38), který vystoupil s kritickým projevem. A z poklidného setkání se najednou stala show. „Podívejte se, ku*va, jakou práci prodává Babiš!“ zaútočil na své kolegy s tím, že jsou neviditelní. Podle něj premiér Andrej Babiš (65, ANO) prodává jen „lži a lejna“. Nakonec ale přesvědčil jen 65 delegátů a nedostal ani post řadového místopředsedy. Do vedení se po letech dostal europoslanec Alexandr Vondra, který se v loňských volbách do europarlamentu vyšplhal z nevolitelného místa do Bruselu. „Nečekal jsem, kolik z vás bude žádat návrat stárnoucího havloida zpět do práce,“ zahájil svůj projev, ve kterém například navrhl, aby si Češi vybrali národního ptáka, nebo vyzval k uspořádání mistrovství světa ve fotbale.

Fiala chce být premiér
Fiala chce, aby se po sněmovních volbách, které by měly být příští rok, stala ODS vládní stranou. „Jsem přesvědčen, že příštím premiérem nebude Andrej Babiš, a udělám všechno pro to, aby ODS byla ta, kdo bude rozdávat karty,“ řekl s tím, že si umí představit, že to bude právě on, kdo usedne do premiérského křesla.

Kdo stojí v čele ODS
Předseda: Petr Fiala (55)
1. místopředseda: Zbyněk Stanjura (55)
Místopředseda: Alexandr Vondra (58)
Místopředseda: Miloš Vystrčil (59)
Místopředseda: Martin Kupka (44)
Místopředseda: Martin Baxa (44)

Volby 2020: V říjnu proběhnou volby do zastupitelstev krajů a Senátu>>>

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.