Neopatrnost ženy (39) z Blanska: Ztratila mobil, zloděj si dal oběd v Paříži! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Neopatrnost ženy (39) z Blanska: Ztratila mobil, zloděj si dal oběd v Paříži!

Zloděj si zaplatil i vstup na Eiffelovku.
Zloděj si zaplatil i vstup na Eiffelovku.  (Foto Reuters)

Tomu se říká smůla na druhou. Nejprve musela žena (39) z Blanenska skousnout, že přišla o mobil. Jenže, po půlroce jí začaly z účtu mizet peníze.

Na taneční zábavě jí loni v srpnu někdo ukradl telefon. Nad jeho ztrátou ale jen lehkovážně mávla rukou, což se jí nyní vymstilo. Začátkem ledna totiž z jejího účtu někdo vyluxoval tři a půl tisíce korun. Použil k tomu data uložená v aplikacích ztraceného přístroje, mimo jiné k platební kartě. „Neznámá osoba těchto informací využila k úhradě občerstvení v jedné z pařížských restaurací a také ke vstupu na Eiffelovu věž,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Koryťáková.  Drzému cestovateli, pokud bude odhalen, hrozí až dva roky vězení.

Jak k tomu mohlo dojít?

„Paní mohla mít na telefonu nalepenou platební nálepku, se kterou je ale možné platit bez znalosti PIN nákupy do výše 500 korun. Pokud měla v telefonu nahranou aplikaci pro placení, tak by někdo cizí musel znát heslo pro odemknutí telefonu. Bohužel řada lidí i dnes používá snadno uhodnutelná hesla. V obou případech ale jako první krok měla kontaktovat svoji banku a kartu nebo platební nálepku ihned zablokovat,“ řekla odbornice na bankovní bezpečnost Jana Karasová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.