Jubilant Miloš Nesvadba (95): Opevnil se před nákazou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jubilant Miloš Nesvadba (95): Opevnil se před nákazou

Miloš Nesvadba
Miloš Nesvadba (Foto Aha! – Karel Kopáč, archiv M. Nesvadby)

Gratulace k 95. narozeninám přijímal jen na dálku. „Opevnili jsme se s manželkou Jarkou před nákazou,“ prozradil herec a malíř Miloš Nesvadba. Dodržují všechny rady lékařů a epidemiologů. „Nemá cenu riskovat,“ radí Miloš, který měl jubileum včera.

Emeritní a zároveň nejstarší žijící člen Národního divadla se dočká oslavy s rozsáhlou rodinou a přáteli, až to bude bezpečné. „Blahopřání muselo být adekvátní současnému stavu,“ potvrdil mluvčí první scény Tomáš Staněk. „Panu Milošovi jsme poslali velký pugét a dopis. Snad se brzy budeme moci sejít osobně,“ dodal. Do zlaté kapličky nastoupil nesmrtelný princ ze země Zapadajícího slunce v pohádce Pyšná princezna v roce 1948. Autor mnoha kreslených postaviček včetně Evičky a pejska Monoklíčka a kocoura Damiána si ještě postěžoval, že malovat už nemůže. „Ruce už bohužel neslouží, jak by měly,“ povzdechl si Nesvadba.

Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.