Vévodkyně Kate s dětmi v šoku: Nečekané rozhodnutí prince Williama! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vévodkyně Kate s dětmi v šoku: Nečekané rozhodnutí prince Williama!

Kate Middleton a princ William
Kate Middleton a princ William (profimedia.cz)

Princ William (37) uvažuje o tom, že se vrátí  do britské záchranné služby jako pilot helikoptéry. Druhý následník britského trůnu se rozhodl pomáhat v boji s pandemií koronaviru a převážet pacienty v kritickém zdravotním stavu, kteří vyžadují převoz na jednotku intenzivní péče a plicní ventilaci.

William práci u charitativní organizace East Anglian Air Ambulance (EAAA), kde létal vrtulníkem na pomoc lidem postiženým infarktem a dalším pacientům, vykonával do roku 2017 a opustil ji po dvou letech. Své rozhodnutím tehdy zdůvodnil tím, že chce více pomáhat královně Alžbětě II., své babičce. Působil také jako pilot záchranné helikoptéry u britského Královského letectva (RAF). Současná situace si však žádá každou pomocnou ruku, proto by rád alespoň na pár týdnů zase usedl do kokpitu.

"William velmi vážně zvažoval návrat jako pilot záchranky, aby pomohl v současné pandemii. Ví, že každý v této zemi se snaží pomáhat, jak může, takže chce také pomoci. Ale je to složité, protože se civilního povolání vzdal, aby mohl vykonávat oficiálně funkce člena královské rodiny. Tato úloha je nyní ještě důležitější, protože Harry odešel do civilu v zahraničí a Andrew má zákaz se ukazovat na veřejnosti kvůli skandálům. Jenže William velmi trvá na tom, že chce také aktivně pomáhat, " napsal Nový čas pre ženy.

O jeho touze vrátit se do kokpitu promluvila také čtyřiapadesátiletá Tracy Pidgeonová, která pracuje jako zdravotnice na tísňové lince rychlé záchranné služby. "Ptal se nás, jak jsme nyní vytíženi a jaké směny máme. Řekli jsme mu, že nyní pracujeme tvrdě všichni. On odpověděl, že mu helikoptéra chybí, že mu chybí být v akci. Prostě řekl, že mu to všechno chybí," vypověděla Pidgeonová dle webu.

Svatba prince Williama a Kate Middleton:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.