František Nedvěd: První slova po operaci srdce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

František Nedvěd: První slova po operaci srdce

František Nedvěd
František Nedvěd (Blesk)

Pouhých osmnáct dní po těžké operaci srdce poprvé zase zpíval. František Nedvěd (72) se synem Vojtou (42) potěšili své fanoušky písničkou Nad Sázavou přímo z obýváku domu v Lukách pod Medníkem. „Buďte shovívaví,“ poprosil legendární muzikant diváky na internetu.

Nedvěd utekl letos 5. března hrobníkovi z lopaty. Srdce slavného písničkáře už pracovalo jen na 30 procent. Nemohl dýchat ani pořádně chodit. Profesor Jan Pirk (71) mu v IKEM pět hodin dělal na sále čtyřnásobný bypass, aby se znovu vrátil do života a těšil lidi svým zpěvem.



Buďte shovívaví
„Chci vám zahrát a táta řekl, že chce být u toho,“ říká syn Vojta, který domácí video zveřejnil v pondělí odpoledne. „Je už doma, jsme moc rádi, že vše dobře dopadlo, rozhodli jsme se, že vám zazpíváme tedy oba dva,“ dodává a už ladí kytaru. „Dnes poprvé od operace budu zpívat. Buďte, prosím, shovívaví, nebo to včas vypněte,“ navazuje na syna Nedvěd. Vypadá pohublejší, ale jinak v pohodě. Jeho hlas zní tak, jak ho známe. „Taky bych rád poděkoval všem doktorům a sestřičkám a lázním Poděbrady, že už jsem tak daleko, a to jsem teprve dva týdny po operaci,“ upřesňuje ještě zpěvák.

Oba Nedvědi svým příznivcům naservírovali hit Nad Sázavou. Krom toho, že interpreti nesedí na podiu, ale doma v obývacím pokoji, se vystoupení neliší od těch předešlých.

Strach z otevřeného hrudníku
František vylíčil, že ho v IKEM už druhý den zvedali a musel chodit. Žádné polehávání. Přiznal, že si před operací to, co ho čeká, vyhledal na internetu a pak se bál hlavně toho, že mu otevřou hrudník.

Škatulata s rehabilitací
Rekonvalescence Franty Nedvěda se trochu zkomplikovala kvůli současné situaci v zemi. Napřed chtěl být v blízké Rehabilitační nemocnici v Berouně, kam by za ním mohla chodit na návštěvy celá rodina. Tady ale neměli pokoj, který by mohl sdílet se svou manželkou Marií. Neodloučili se od sebe od svatby před 48 lety. Proto František nakonec nastoupil do Poděbrad, jak bylo původně po zákroku určeno. Málem ho ale nevzali, protože už byla vystavena stopka novým pacientům kvůli koronaviru. Slavný písničkář zde pobyl týden. Když mu vyndali stehy, odjel. Nyní je už zase doma v péči obětavé manželky

Na společnou píseň Františka i jeho syna se můžete podívat zde: 

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.