Camilla si bouchla do stolu: Královnou být nechci... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Camilla si bouchla do stolu: Královnou být nechci...

Vévodkyně Camilla královnou být nechce.
Vévodkyně Camilla královnou být nechce. (Foto ara)

Princ Charles (71) dříve či později nahradí na trůnu svoji matku Alžbětu II., které bude brzy 94 let. Je jasné, že její schopnosti řídit monarchii slábnou, a že je tak změna nevyhnutelná. Jenže manželka budoucího krále je tvrdě proti. Jak se k tomu princ postaví?

V roce 2005, když se provdala za Charlese, prohlásila, že se po korunovaci svého muže stane princeznou manželkou. Titul královna prý užívat nebude, třebaže by formálně mohla. Potvrdil to Clarence House, tiskový mluvčí Camilly a jejího muže. Na další královnu si tak budou muset Britové zřejmě počkat do další korunovace. Aspirantkou na je po odchodu Charlese a Camilly vévodkyně Kate.

Camilla si už patnáct let tvrdošíjně stojí za svým a zdá se, že její rozhodnutí nikdo nezlomí. „Záměrem je, že vévodkyně bude známá jako princezna manželka, až princ nastoupí na trůn,“ potvrdil tiskový mluvčí Clarence House. „Paní Parker Bowles bude po svatbě používat titul Její královská výsost vévodkyně z Cornwallu. Je naplánované, že paní Parker Bowles by měla používat titul Její královská výsost princezna manželka, když princ z Walesu nastoupí na trůn,“ uvedl tiskový mluvčí Buckinghamského paláce v roce 2005 těsně před Charlesovou svatbou.

Na video s Charlesem a Camillou se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
4. 3. 2020 • 22:01

Královnou kobyla Camila ?????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.