Petra Paroubková slaví: Před 5 lety mi zachránili život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petra Paroubková slaví: Před 5 lety mi zachránili život!

Petra Paroubková
Petra Paroubková (Jan Tůma)

Je to pět let, co se Petře Paroubkové (46) obrátil život naruby. V roce 2015 totiž manželka expremiéra Jiřího Paroubka (67) zkolabovala v jeho kanceláři, kde prodělala mozkovou příhodu. S jejími následky bojovala dlouho, a proto překopala svůj život. I po tolika letech ale stále děkuje lékařům za záchranu.

„Dnes je to pět let, co mě zachránili na neurochirurgickém JIP (Jednotka intenzivní péče – pozn. red.) Homolka. Jsem neskonale vděčná, že jedné úžasné holčičce zůstala máma,“ napsala Paroubková pod fotografii svíček, kterou zveřejnila na sociální síti. Na Homolku ji po kolapsu odvezla záchranka. A co se tehdy stalo? „Přišla jsem za Jirkou do kanceláře s malou (dcerou Margaritou – pozn. red.) a najednou se mi udělalo strašně zle. Začala mi dokonce trnout šíje. Protože netrpím na bolesti hlavy a nikdy se mi nic podobného nestalo, nechala jsem si hned zavolat záchranku,“ řekla tehdy Aha!.

Výpadky paměti
V nemocnici si od lékařů vyslechla, že jí v mozku praskla žilka, a nebýt rychlého převozu, nemusela být mezi živými. Na JIP Paroubková, které se živila jako tlumočnice, strávila přes dva týdny a po návratu domů přehodnotila své priority. Její pozornost se více upnula na rodinu a přestala pracovat. Dlouho se také potýkala s následky. Trpěla výpadky krátkodobé paměti, pletla si čísla a i překládání jí dělalo problémy. Když pak v roce 2017 nečekaně opustila manžela, svůj kolaps mu dávala za vinu. „Jirko, nemohla jsem jinak. Poslední týdny jsem měla strach z tvých reakcí. Tlačil jsi na mě a psychicky mě vydíral. Nejspíš ti to nedocházelo. Žila jsem v neustálém strachu, s čím přijdeš. Kromě toho jsou tady tvoje tajemství. To už taky nezvládám. Stresy kolem tvé práce mě před 2 roky málem zabily. To se nesmí kvůli Margaritce opakovat,“ napsala mu Petra v dopise na rozloučenou.

Jak je to s rozvodem?
Přes tři roky se už vleče drama Paroubkových. Kdy se bude Petra moci vrátit k příjmení »Kováčová«, ale zatím není jasné. Soud přiřkl dceru Margaritu (10) do výlučné péče matky s alimenty 10 tisíc korun měsíčně. Ty se ale Paroubkové vzhledem k životnímu standardu expartnera zdají nedostatečné a chce víc. Ani další majetkové záležitosti včetně nemovitostí nejsou vypořádány, a tak se zatím odkládá i samotný rozvod.

Na video s Petrou Paroubkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.