Hvězda filmu Veterán Ondrík: Svalovec díky krizi v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hvězda filmu Veterán Ondrík: Svalovec díky krizi v rodině!

Tyhle svaly ze Slovenska rozjařily nejednu divačku či diváka.
Tyhle svaly ze Slovenska rozjařily nejednu divačku či diváka. (Foto Aha! – Martin Hykl, ČT)

Leopold z Marie Terezie odhodil kabátek a předvedl svaly jako řecký bůh. Milana Ondríka (39) v novém filmu ČT Veterán si nenechalo ujít 1,222 milionu diváků. »Slovenský Rambo« zaujal nejen hereckým výkonem, ale také neuvěřitelnou fyzičkou. Překvapivě mu k ní dopomohl alkohol a rodinné problémy!

Na Slovensku je otec tří dětí – Adámka (9), Alžbětky (6) a Anežky (3) velmi vyhledávaný hercem. V Česku ho diváci znají hlavně jako parťáka Vojty Kotka (32) z historické minisérie Marie Terezie. Kdo by tušil, že pod dobovým kostýmem se skrývá vypracované tělo, které by mu mohl závidět leckterý profesionální atlet!

Nadýchal 1,92 za volantem

V minulosti měl herec problémy s alkoholem. V říjnu 2013 ho okolo druhé hodiny ranní zastavila nedaleko nitranského divadla policejní hlídka a nadýchal neuvěřitelných 1,92 promile! Hrozil mu rok vězení, nakonec ale vyvázl jen s pokutou tisíc eur a odebráním řidičáku na půl roku. Do toho se přidaly rodinné problémy... „Když se narodila má nejmladší dcera Anežka, pochyboval jsem o sobě jako o otci. Tehdy jsem začal pravidelně běhat,“ prozradil deníku Aha! slovenský herec. „Když mám psychický problém, a někdy i když nemám, tak unikám, možná i před nějakou zodpovědností nebo možná když nechci něco řešit... Vyběhnu, vyčistím si hlavu a pak se ke všemu vrátím s nadhledem,“ vysvětloval a ještě přiznal, že tehdy vlastně vůbec netušil, jak moc se mu tento nový návyk bude jednou hodit.

Mlátil se doopravdy

V televizním filmu Veterán většinu času běhá do schodů, jezdí na kole, dělá kliky, a dokonce se bije s profesionálními zápasníky v kleci. „Když mi kaskadéři ukázali, co připravili, tak jsem cítil obrovský respekt. Ne že bych se bál, ale pocitově to bylo náročné,“ popsal natáčení Ondrík. A ještě prozradil, jak přišel k bolestivým modřinám. „Nechtěl jsem mít chrániče. Měl jsem pocit, že by byly vidět, a taky jsem to chtěl všechno doopravdy procítit. No a když jsem vykrýval jednu ránu, tak jsem dostal jednu pořádnou do holeně, a to teda trochu bolelo,“ přiznal se smíchem.

Scénář psal sám život

Příběh bývalého elitního vojáka zfilmoval Jan Hřebejk (52) podle scénáře Marka Epsteina (42), kterého inspirovalo setkání s bývalým spolužákem na třídním srazu, jenž prošel podobnou zkušeností. Ten mu vyprávěl svůj osud, kdy po hloupých prohřešcích mládí utekl před zodpovědností do cizineckých legií, a popsal i obtížnost návratu do normálního života zpátky v Česku. 

Rychlejší než dron

Při scéně na kolech Ondrík odmítl kaskadéra a rozhodl se prudký kopec od kolonády na Reistně nad Valticemi sjet sám. „ Nedošlo mi, jak velký je to sráz, až když jsem stál nahoře a koukal dolů. To mi bylo trochu úzko, ale už se nedalo nic dělat, tak jsem to pořádně rozpálil a jel na maximum,“ svěřil se herec. Dosáhl prý takové rychlosti, že předjel i dron, jenž ho ze vzduchu natáčel! Záběr se tvůrcům tak líbil, že se ho rozhodli ve filmu nakonec nechat.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.