Bydlení Lenky Hornové: Z ruiny bydlení snů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bydlení Lenky Hornové: Z ruiny bydlení snů

Lenka Hornová
Lenka Hornová (profimedia.cz)

V době, kdy Lenka Hornová neplánovaně otěhotněla, rozhodla se s manželem Liborem přestěhovat do většího.  Moderátorka se však pro nové bydlen natolik nadchla, že bez váhání koupila starý dům.

Lenka s Liborem bydleli v bytě s velkou terasou. Poté, co však moderátorka neplánovaně otěhotněla, začali se poohlížet po domě nebo po pozemku, na němž by mohli stavět.  „Hledala jsem docela intenzivně, ale pořád to nebylo ono. Vždycky se mi něco zalíbilo, ale pak mi Libor spočítal, kolik by stála rekonstrukce, a nebylo z toho nic,“ vzpomíná Lenka. Až jednou… „Narazila jsem v nabídkách realitních kanceláří na domek v Praze 6, který byl na pěkném místě a za velmi slušnou cenu. A na fotkách vypadal super,“ řekla dle webu Blesk.cz.

Fotografie domu moderátorku uchvátily natolik, že se rozhodla ihned složit zálohu, aniž by dům ve skutečnosti viděla. „Přišla jsem domů a oznámila: byla jsem na nákupu. Koupila jsem chleba, vajíčka, mléko, salám a dům. Jen proto, že jsem byla těhotná, mi Libor nic neudělal,“ svěřila se Hornová.

Manželé sedli do auta a vyrazili na prvotní prohlídku své nové nemovitosti. Po příjezdu je však čekal šok. Dle Blesku dům v reálu totiž vypadal o dost jinak než na fotkách. Původní majitel své bydlení rozšířil svérázným způsobem, a to tak, že na starou přízemní stavbu posadil montovanou chatku modelu Nataša.

„Naštěstí máme kamarádku architektku, která Libora uklidnila, že to nakonec drahé nebude,“ prozradila Lenka. Architektka Markéta Poláčková vymyslela praktickou a ekonomickou dřevostavbu a do týdne připravila vizualizace, které manželům okamžitě padly do oka. „Do návrhu jsme se zamilovali vlastně hned a vůbec nic jsme nepotřebovali měnit,“ řekla moderátorka.

Po zbourání původní stavby zůstaly jen základová deska a obvodové zdi a místo dostalo přezdívku „římské trosky“. Hrubá dřevostavba pak byla smontována za pouhý jeden víkend. Do dvoupatrového domu se nakonec vešel i byt Lenčin. Přízemí se nachází obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, spíž, koupelna a toaleta. Ložnice, pokoj dcery a pokoj pro hosty jsou v horním patře. Zatímco moderátorky manžel si zařídil pracovnu v menší místnosti, Lence stačí pohovka, deka a počítač.

Moderátorka přiznává, že zařizování nebylo jednoduché.  Některé dekorace ale s chutí vyráběla sama.  Třeba korálkové závěsy či obraz nad stolem, k němuž pořídila originální židle, které ke starým kusům po babičce dokoupila na Aukru a které nechala repasovat a nastříkat načerveno. „Co se týká luxusu, dovolila jsem si jen dvě drahé věci. Vždycky jsem toužila po věhlasném lustru Mercury a po velké americké lednici. A Libor si přál velkou televizi,“ přiznává Lenka ve svém dnes už kompletně zařízeném a zabydleném domě. Jen ještě nedávno se manželé rozhodli pořídit si novou kuchyň, tentokrát víc „profi“. A protože se dispozice té původní linky do L, kterou Lenka navrhla kresbou na čtverečkovaný papír, osvědčila, zůstali u ní.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.