Zoufalý princ Harry: Neměl jsem na vybranou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zoufalý princ Harry: Neměl jsem na vybranou!

Princ přichází o své vojenské funkce.
Princ přichází o své vojenské funkce. (Foto Reuters, Instagram)

Harry (35) s manželkou Meghan (38) chtěli najít střední cestu: dál pracovat v královské rodině, ale mít i svobodu pro vlastní podnikání. Neuspěli, královna je v podstatě vykopla.

Alžběta II. (93) prezentuje řešení rodinné krize jako »konstruktivní« cestu, jak podpořit vnukovu rodinu v hledání nezávislosti a klidného života – tak to aspoň uvedla v sobotním prohlášení. Zato Harry ve vyústění »megxitu « spatřuje prohru. „Chci, abyste pravdu slyšeli ode mne – ne od prince, ne od vévody, ale od Harryho,“ pronesl v neděli na charitativní recepci s tím, že Spojené království bude navždy milovat a považovat za domov. Navzdory stěhování do Kanady. „Když jsme se s Meghan vzali, byli jsme nadšení, plni nadějí, připraveni sloužit. Proto mě velmi rmoutí, že to dopadlo takto. Po mnoha měsících diskuzí a mnoha letech problémů jsem to rozhodnutí nečinil s lehkým srdcem. Vím, že jsem dělal chyby, ale teď nebyla jiná možnost. Chtěli jsme dál sloužit královně, Commonwealthu a já i armádě, ovšem bez státního financování. Bohužel to nebylo možné.“

Ztrácejí tak nejen peníze (ještě se uvidí, zda a jak dlouho jim bude ze svého něco posílat otec Charles), ale i postavení královských Výsostí. Královna jim tituly přímo neodebrala, ale vyzvala je, aby je nepoužívali. Sporná proto je i značka, pod níž chtěli nový život rozjet: Sussex Royal. Vévodou a vévodkyní ze Sussexu zůstávají, Royal však zcela jasně odkazuje na královskou rodinu, ze které se rozhodli odejít. Harry a Meghan už tak přitom nazvali své nové webové stránky a název si zaregistrovali jako ochranné známky pro prodej stovky různých předmětů, od knih po trička. „Pochopitelně si název budou chtít ponechat, jenže když už nejsou členy královské rodiny na plný úvazek, vypadá to, že si budou muset najít jinou značku,“ komentoval zdroj deníku Mirror. Až čas ukáže, kolik příležitostí jim nezávislost přinese, ať pod stávající značkou, nebo nějakou jinou.

Už si vyhlédli »zámek«
Podle deníku The Sun si už Harry a Meghan vyhlédli v Kanadě nový domov. Učarovala jim vila v nóbl čtvrti Vancouveru, v jehož blízkosti zatím pobývají. Čtyřpatrová stavba z roku 1912 nabízí šest ložnic, pět koupelen – ale hlavně kouzelné umístění. Z terasy sejdou rovnou na soukromou pláž, Anglickou zátoku mohou pozorovat i zevnitř ohromnými okny. Při podlahové ploše 637 m² a požadované ceně 36 milionů kanadských dolarů (625 mil. Kč) to dává bezmála milion korun za metr čtvereční! Cena tedy vskutku královská...

Hájil Meghan
Harry se ve svém proslovu veřejně zastal také Meghan, kterou všichni mají za viníka rozkolu v královské rodině. „Snad po těch letech věříte, že jsem si za manželku vybral takovou ženu, která sdílí stejné hodnoty jako já. A taková Meghan je. I dnes je stejná, jako když jsem se do ní zamiloval,“ zdůrazňoval, že se nijak nezměnila.

Meghan Markle o nátlaku a o životě v královské rodině:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tryskomys
21. 1. 2020 • 06:51

Ten je tak naivní,když obhajuje tu plebsku,vyždíme jako všechny před ním,myslí jen a jen na sebe,jako psala v tom deníku hééérečky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.